2014 yılı sonbaharında ev dekorasyon modası

Havalar soğudu. Evlerimizin pencerelerini kapatmaya başladık. Elimizdeki fincanlarda sıcak bitki çayları ve kucağımızda bordo renkli çiçekli bir kırlentle vintage bir kanepede oturmaya hazırız. Somon, beyaz, gri olmak üzere duvarlardaki boyalar ünlü markaların kartelalarından seçilmiş bile. Dekorasyonun hemen hemen her ögesinde sonbaharın, doğanın kışa dönük yüzündeki renklerini görmek mümkün.

Çoğu ünlü marka ve tasarımcının ilham kaynağı olan Osmanlı motifleri bu sezon yine çok moda. Osmanlı’nın modern tasarımla birleşen geleneksel çizgileri koltuklarınızın ve salonunuzun havasını tamamıyla değiştirecek.

Bu sezon öne çıkan akımların başında ise kişiselleştirme geliyor. Herkes kendi zevkini yansıtan köşelerde evlerinin dekorasyonuna kendi imzasını atacak.

Fonksiyonel mobilyalar dar alanlardaki yaşamı ferahlatacak, akıllı depolama ve düzenlemelerle küçük evlerdeki yaşam kolay ve zevkli hale gelecek.

Ev dekorasyonunda geri dönüşümlü materyaller, az enerji tüketen cihazlar da bu sezonun önemli çevre dostu eğilimlerinden. Çevre dostu bu ürünler, Led aydınlatmalar, az atık tüketen ağaçlar kullanılarak üretilen mobilyalar bu anlayışla ev dekorasyonundaki yerini hızla almaya başladı.

Yeni akım doğallık ve doğal malzemeler, halı, kumaş ve ahşap mobilya seçiminde olduğu gibi duvar ve yer karolarında tercihleri belirliyor. Digital baskı, rölyefli kalıplar ile yapılan uygulamalarla estetiğe de hizmet eden bu doğal malzemeler, evlerin girişlerinde, mutfak, banyo, balkon ve teraslarda da kullanılıyor.

Ekose ya da el örgüsü şallar yine moda

Yatak odalarındaki yataklı bazalar bu yıl da yerini koruyarak küçük mekanların, özellikle stüdyo tipi dairelerin ilk tercihi. Bazaların koltuk ve kanepe seçenekleri de aynı şekilde toparlayıcı özellikleri nedeniyle en çok tercih edilen koltuk tiplerinden.

Üzerlerine örteceğiniz ekose ya da el örgüsü görünümlü şallarla evinizin görüntüsünü kışlık hale getirebilirsiniz. Bunun dışında, seçtiğiniz renklerin duvarlarınıza ve kanepenize uyması halinde ayrıntılardaki uyumlulukla evinizde göz yormayan bir bütünlük elde edebilirsiniz.

Evler bu yıl çok şık ve sıcak

Yavaş yavaş soğuk günlerin kendini hissettirdiği sonbaharda, evler bu yıl da çok şık ve sıcak renklerle döşeniyor. Kendimizi ve evimizi kışa hazırladığımız bu sonbahar günlerinde ünlü markaların kataloglarından, vitrin düzenlemelerinden, evinizin dekorasyonunda kişisel izlerinizi yansıtacak önemli ipuçlarını yakalayabilirsiniz.

Modelleri, renkleri, benzer tasarımları dekoratif ürünleri dergilerde olduğu gibi bir araya getirerek kişisel zevkinizi siz de evinizin dekorasyonuna taşıyabilirsiniz.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi