3. İSTANBUL lansmana ikinci etap satışıyla çıktı

330 bin metrekarelik alanı ile Başakşehir’in en büyük projesi olan ve ilk etabı 12 bin kişilik ön talebiyle tükenen 3. İSTANBUL, bugün lansmana ikinci etap satışıyla çıktı. Avrupa’nın en büyük botanik parkının yanındaki proje, Taksim Meydanı’nın iki katı büyüklüğündeki meydanı ile bölgenin de buluşma merkezi olacak

Suudi Arabistanlı Alzamil Gayrimenkul, Fuzul Yapı, Seha Yapı ve Adese’nin güç birliği ile kurulan Asaf İş Ortaklığı tarafından Başakşehir’de başlatılan ve yaklaşık 330.000 metrekarelik büyüklüğü ile “Başakşehir’in en büyük projesi” unvanını taşıyan 3. İstanbul’un lansmanı, yoğun bir öntalep alınması sürecinin ardından bugün yapıldı. İlk etabı 12 bin kişiden talep alınca satış ofisi 26 Kasım’da açılan proje, ilk etabındaki daireler haftasonunda satılınca lansmana ikinci etap satışlarıyla çıktı.

Metrekaresi 3.800 TL’den başlıyor

3. Köprü, 3. Havalimanı, tramvay, metro ve hava ray, Kanal İstanbul gibi projelerle yakın gelecekte gerçek anlamda bir ulaşım merkezine dönüşecek olan Başakşehir’de hem lokasyonu hem de uygun fiyatlarıyla dikkati çeken projede ikinci etabın metrekaresi 3.800 liradan başlıyor. 3. İSTANBUL’un proje sözcüsü olarak toplantıda konuşan Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, “Satış ofisinin açıldığı haftasonunda hafta sonu satış ofisimize yaklaşık 5.000 kişi geldi, 1500 yeni başvuru aldık ve ilk etapta satışa çıkan tüm dairelerin satışını gerçekleştirdik. Bugün itibarıyla 2. etabımızı da lansman fiyatları ile satışa sunuyoruz” dedi.

3. İSTANBUL lansmana ikinci etap satışıyla çıktı

3 sosyal tesisle yeşil alanda da en büyük

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ASAF İş Ortaklığı Üst Yönetimi’nin yanı sıra, 3. İSTANBUL’un sponsor olduğu Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın da katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Saylık, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “3. İSTANBUL, üç konut etabı, rezidansı, home office blokları, cadde mağazaları ve çarşısı ile bölgesine de hizmet sunacak karma bir yapıya sahip. Konut etaplarımızda, 2+1’den 5+1’e kadar uzanan farklı tip ve büyüklüklerde toplam 1.252 daire bulunuyor. Rezidans ve home office bloklarında bulunan konutlarla birlikte bu sayı toplamda 1.500’e çıkıyor. 3. İSTANBUL’da 107 adet cadde mağazamız ve 102 adet de çarşı dükkanımız mevcut.” Toplamda 116.000 metrekareye yaklaşan proje arazisinin 85.000 metrekaresinin, yeşil alanlar, yürüme yolları, spor alanları gibi sosyal donatılara ayrıldığını söyleyen Saylık, “3. İSTANBUL bu alanda da Başakşehir’in en büyüğü. Projede toplamda 3.750 metrekareye ulaşan 3 ayrı sosyal tesisi bulunuyor. Bu alanlarda; kapalı yüzme havuzlarından, SPA alanlarına, PlayStation odasından hobi atölyelerine kadar farklı olanaklar sunuluyor” dedi.

Başakşehir’de nüfus 500 bine koşuyor

Taksim Meydanı’nın yaklaşık iki katı büyüklüğündeki Kent Meydanı ile bölgenin sosyal buluşma merkezini oluşturacak proje, Avrupa’nın en büyük botanik parkı ve Başakşehir 3. İstanbul Vadisi ile Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin de yakınında.

Bölgede 1200 gecekondunun dönüşünü üstlendiklerini kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 3. İSTANBUL’un TOKİ ve Kiptaş dışında bir belediyenin dahil olduğu ilk hasılat paylaşımlı proje olduğunu belirtti. 1 milyar 200 milyon cirolu projeden belediye olarak 375 milyon liralık gelir beklediklerini belirten Uysal, “Proje, belediyenin kamu adına kaynak üretme projelerinden biri. Hızlı büyüme yaşanan Başakşehir’de 380 bine ulaşan nüfusun 2019 yılında 500 bine ulaşması bekleniyor. Projemiz de bunun önemli bir parçası” diye konuştu.

Al Zamil Türkiye’de 500 milyon TL’lik fon kurdu

Al Zamil Gayrimenkul olarak Suudi Arabistan’ın yanı sıra Dubai, Bosna Hersek, Türkiye, Ürdün, Hollanda, İngiltere, Çin, Almanya, Avustralya, Umman ve Bahreyn gibi dünyanın birçok noktasında 78’i tamamlanmış toplam 110 gayrimenkul projesine imza attıklarını belirten Al Zamil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil ise Türkiye’nin gayrimenkul alanında çok önemli ve uzun vadeli bir potansiyel barındırdığını kaydetti. Yabancı yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ve iki ülke arasındaki dostane ilişkiler de eklendiğinde, Türkiye’nin yatırımlar açısından özel bir ülke olduğunu belirten Alzamil, “Bugüne kadar Türkiye’deki ortaklarımızla 1.1 milyar TL’lik proje gerçekleştirdik, toplam değerleri 500 milyon TL olan iki fon kurduk, Erzurum’da 120 milyon dolarlık çimento fabrikası geliştiriyoruz” dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi