Adana’da yatırımda Sarıçam, oturumda Çukurova gözde

Sınırındaki olaylar nedeniyle yoğun göç alan Adana, yeni imar alanlarının artmasıyla konutta gelişen illerden biri. Oturmuş bölgelerde konut m² satış değerlerinin 1.800-2.200 TL; yeni gelişim bölgelerinde 1.500-1.600 TL olduğu Adana’da Sarıçam yatırımda, Çukurova oturmak için tercih edilen bölgeler

Son zamanlarda sınırda yaşanan olaylardan dolayı oldukça göç alan Adana , hem göç faktörü hem de yeni imara açılan alanların çoğalmasıyla konut piyasası gelişen illerden biri. Seyhan Nehri’nin iki yakasına yayılan, batı yakasında Seyhan ve Çukurova , doğu yakasında ise Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinin yer aldığı Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’ın tüm ulaşım arterlerini bünyesinde barındırması, ilk bakışta bölge gayrimenkul piyasası hakkındaki tabloyu gözler önüne seriyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Adana Bölgesi Uzmanı Gökhan Fırat, bu alandaki detaylı bilgileri Emlakjet’ e aktardı.

Alıcı profilinin yoğunlukla orta ve üst gelir grubu olduğu Adana’da 2016 yılında 2015 yılına göre yeni imara açılan yerlerde konut fiyatlarında artış gözlendiğini belirten Fırat, “Şehirde oturmuş bölgelerde konut m² birim satış değerleri 1.800-2.200 TL/m² aralığında iken; yeni gelişim bölgelerinde konut m² birim satış değerleri 1.500-1.600 TL/m² aralığında değişiyor. Kira fiyatlarıda oturmuş bölgelerde aylık 1.400-1500 TL/ay; yeni gelişim bölgelerinde ise 800-900 TL/ay arasında” diye konuştu.

Yeni stadyum ve üniversite ile Sarıçam hareketlendi

Adana merkezinde arsa stoğunun bulunmaması sebebiyle şehrin kuzeybatı ve kuzeydoğu aksında geliştiğini kaydeden Fırat, “Sarıçam ve Çukurova ilçeleri değerleniyor. 2. üniversite projesi, yeni imara açılan yerlerin olması, TOKİ’nin toplu konut projesinin olması ve Yeni Stadyum inşaatının bitmesiyle Sarıçam ilçesinde piyasa oldukça hareketlendi. Çukurova Üniversitesi’ni de ilçe sınırlarında barındıran bu bölgede birçok inşaat firması yatırım planları yapıyor. Yatırım amaçlı Sarıçam ilçesi tercih ediliyor” diye konuştu.

Çukurova’da site trendi yükseliyor

Fırat’ın verdiği bilgiye göre oturum amaçlı daha çok tercih edilen Çukurova ilçesi orta ve yüksek gelir grubuna hitap ediyor ve bölgede yeni yapılan ve yapılacak olan birçok konut projesi bulunuyor. İmar sorunlarının da çözümlenmesi ile birlikte yüksek prim yapacak bölgeler arasında görülen Çukurova ilçesinde Şambayadı, Kabasakal Mezarlığı civarı yani Adana’nın en önemli ulaşım akslarından biri olan Turgut Özal Bulvarı’nın devamını kapsayan kısımda son zamanlarda Sarıçam gibi yüksek düzeyde prim beklentileri var. Genelde villa tipi konut alanlarının bulunduğu bölgede yüksek katlı apartmanların ve site mantığının gelişeceği düşünülüyor.

Gazipaşa ve Ziyapaşa’da ofis piyasası hareketli

Adana’nın merkez semti Gazipaşa’da işyeri piyasası hareketli, konut piyasası ise durgun seyrediyor. Adana’nın en hareketli işyeri piyasasına sahip Ziyapaşa, konut alanında oldukça durgun. Semtte ancak eski binalar yıkılarak yenilerine yer açılıyor. Şu anda, üst gelir grubunun ikamet ettiği alanlar çoğunlukla şehir merkezinde bulunan Seyhan sınırlarındaki Kurtuluş, Reşatbey ve Cemalpaşa semtlerinde bulunuyor. Bölgede zemin katlarda birçok kafe bar işletmesi, lüks mağazalar bulunuyor, bu bağlamda zemin kat m² birim fiyatları 20.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ancak ara sokaklarda bu değer 4.000 – 5.000 TL/m² birim değerlere kadar düşüyor.

Markalı projeler Türkmenbaşı Bulvarı’nda

Yeni gelişim alanı olarak gösterilen Türkmenbaşı Bulvarı, Pınar Mahallesi, Mavi Bulvar ve Kanalüstü bölgesi lüks ve orta gelir grubu alıcılara hitap eden site anlayışının hayata geçtiği bölge... Pınar mahallesinde eski yapılanması düşük gelirli alıcıların ikamet ettiği alan olmakla birlikte kentsel dönüşüm sonucu inşaat firmalarının orta ve üst gelir grubu alıcılar için konut ürettikleri bir bölge. Bu bölgede konut fiyatlarının m² birim fiyatları 1.000 TL ile 1.800 TL arasında değişiyor. Adana'da da birçok markalı konut projesinin konuşlandığı Türkmenbaşı Bulvarı lüks konutların yer aldığı ve inşaat firmalarının gözde bölgesi olarak son yıllarda yerini aldı. Bu bölgede konut fiyatlarının m² birim fiyatları 1.500 TL ile 2.000 TL arasında değişiyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi