Akın: ‘Konuta yatırım için doğru zaman’

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, konut piyasasında talep ertelenmesi olduğunu dile getirerek, “Şimdi alanlar kazanır. Konuta yatırım yapacaklar artık konut piyasasına girmeli çünkü fiyatlar bundan daha aşağıya gelmez” dedi

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, referandum sonrasında ekonomiye odaklanmış bir ortam oluşmasını beklediklerini söyledi. Akın, "Sonuç ne çıkarsa çıksın hükümetimiz 2019 yılı seçim zamanına kadar tamamen ekonomiye odaklanacak ve ekonomik yönden Türkiye'yi yeniden layık olduğu yerlere getirecektir" diye konuştu. Şirket olarak bu yıl oldukça ciddi yatırımlar yapacaklarını ifade eden Akın, konut piyasası nda talep ertelenmesi ve birikim olduğunu dile getirerek doların hareketliliğinden dolayı konut alımlarının azaldığını aktardı. Akın, " Konut satışları arttığında fiyatlar birden yukarı doğru çıkar, kimse de bunun önüne geçemez. Şimdi alanlar kazanır. Konuta yatırım yapacak olan kişilerin artık konut piyasasına girmesi lazım çünkü fiyatlar bundan daha aşağıya gelmez" diye konuştu.

Suudi Arabistan şehir hastaneleriyle ilgileniyor

Suudi Arabistan'ın şehir hastaneleri konusunda Türkiye'de ciddi temasları olduğunu kaydeden Akın, "Suudiler ülkemizi ziyaret ediyorlar ve bu hastanelerden nasıl kendi ülkelerinde yapabileceği konusunda araştırmaları var. Muhtemelen bizler ya da başka yatırımcıların Suudi Arabistan'a gidip, bu projeleri orada da devam ettireceğini düşünüyorum" dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi