Aniden gelen misafirleriniz için 5 kolay tarif

Misafirlerimiz evimizin baş tacı. Evde ikramlık hiçbir şey olmasa da reddetmeyiz ve elimizden geleni ortaya koyarız. Hele ki malzemelerimiz varsa kısa zamanda harikalar yaratabiliriz.

Ani gelen misafirleriniz için öncelik onları doyurmak değil, keyifli vakit geçirmek ve ufak da olsa bir şey ikram etmektir, bunu unutmayın.

Eğer yanına bir de çay demlerseniz elmalı kurabiyeden daha kurtarıcısı yok. Herkesin sevdiği bu ikramlığın ihtiyaçları, elma, tarçın, un, tereyağ, pudra şekeri, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilya. Hazırlama ve pişirme süresiyle birlikte toplam 1 saatte servise hazır.

Aniden gelen misafirleriniz için 5 kolay tarif

‘’Tuzlu yapmadan olmaz, kurabiyeler pişerken ben onu da hazırlarım’’ derseniz yine pratik bir önerimiz tava böreği.  Fırınsız da lezzetli olmayı başaran bu tarif için ihtiyacınız olanlar, hazır yufka, yumurta, peynir, maydanoz, sürt, tereyağ, soda, tuz ve baharat. Hazırlama süresiyle beraber toplam 30 dakikada böreğiniz hazır.

Aniden gelen misafirleriniz için 5 kolay tarif_1

Mısır ununun lezzet mucizesi için hızlı bir muffin hazırlayabilirsiniz. Muffin tarifinde gerekli olanlar, mısır unu, normal un, kabart tozu ve karbonat, deniz tuzu, süt, yoğurt, tereyağ, şeker ve yumurta. Ununuzu elemeyi unutmayın! Hazırlama süresiyle beraber toplam 35 dakika sonra çaylarınızın yanında!

Aniden gelen misafirleriniz için 5 kolay tarif_2

Sadece misafirlerimizin değil okuldan gelen çocuklarımızın da sevdiği mini pizzalar da kurtarıcınız olabilir. Evdeki malzemeleri değerlendirmenizle oldukça çeşitlendirebileceğiniz bu tarif için gerekli olanlar, un, süt, kuru maya, biraz şeker, zeytinyağı, tuz, domates salçası, baharat, kaşar peyniri, üstüne istediğiniz gibi garnetür malzemeler.  Misafirleriniz gelene kadar çocuklar bitirmezse 1 saatte servise hazır olacaklar!

Aniden gelen misafirleriniz için 5 kolay tarif_3

Her marifetli elin bilmesi gereken şipşak hazırlamak isteyeceğiniz ıslak kekimiz da son tarifimiz. Yumuşaklığıyla lezzeti damağınıza yayan ıslak kekimiz için gerekli malzemeler, şeker, yumurta, süt, ayçiçek yağı, kakao, vanilya, un ve kabartma tozu.  Hazırlanma süresiyle beraber toplam 50 dakikada misafirlerinizin bayılacağı bu kek hazır olacak!

Aniden gelen misafirleriniz için 5 kolay tarif_4

Bir şey ikram etmeden yollamadığımız misafirlik kültürü bize atalarımızdan mirasken, bizim ellerimiz nasıl marifetli olmasın. Hepinize afiyet olsun.

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi