Ankara İstanbul YHT hattı bugün açılıyor!

Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren seferleri nihayet başlıyor. Açılışı yapacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan, bilet fiyatlarını da açıklayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, açılışı bugün yapılacak Ankara-İstanbul YHT hattında seferlerin hemen başlayacağını söyledi. Elvan, ilk etapta günde 6 gidiş, 6 geliş olmak üzere 12 sefer düzenleneceğini kaydetti.

Ankara ile İstanbul arasını önce 3.5 daha sonra ise 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) bugün seferlerine başlıyor. YHT'nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Kulislerde ise YHT'nin bayram süresince bedava olacağı ve sonrasında biletlerin 70 liradan satılacağı konuşuluyor.

YHT ilk dönemde günde 6 gidiş 6 geliş olmak üzere 12 sefer yapacak. Biletlerde esnek fiyat uygulamasına gidilecek. Erkenden alanlr ucuz fiyatlı biletleri yakalayabilecek.

Ankara-İstanbul arasında yılda ortalama 7.5 milyon yolcuya hizmet vereceği düşünülen proje sayesinde; güzergahtaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payı yüzde 78'e çıkacak.

Hızlı tren, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak. YHT'de business ve ekonomi olmak üzere iki bölüm bu iki bölüm de kendi içinde yemekli ve yemeksiz olmak üzere ikiye ayrılacak.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi