Arap yatırımcının tercihi İstanbul

Dünyanın prestijli gayrimenkul şirketlerinin katıldığı Cityscape Global’da, Eroğlu Gayrimenkul projeleri yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuarda, ağırlıklı İstanbul’da bulunan konutlara Arap yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen Cityscape Global’de dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılar biraraya geldi. Eroğlu Gayrimenkul’un de karma projeleriyle yer aldığı fuara bu yıl, 200’ün üzerinde yerel, bölgesel ve uluslararası gayrimenkul şirketi ve 32 Türk firması katıldı. Eroğlu Gayrimenkul’ün kentin yeni merkezi Seyrantepe’deki Skyland İstanbul, Bursa’nın yeşil ilçelerinden Nilüfer’deki Harmony Towers ve İstanbul’daki Platform Merter Residences & Suites projelerini fuarda tanıtırken, özellikle bu projelere Arap yatırımcılardan çok sayıda talep geldi.

Yabancı kalıcı olmak istiyor

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Türkiye’ye, bilhassa İstanbul’a Arap yatırımcılardan büyük bir talep olduğunu söyledi. Arap yatırımcıların İstanbul’u çok sevdiğini belirten Eroğlu, "İstanbul’u artık sadece yatırım olarak görmüyor, oturum amaçlı konut alıyorlar. Biz geçen yıl da bu fuarda yer aldık; buradaki yatırımcılar projelerimizi biliyorlar. Bu yıl da karşılaştığımız ilgiden çok memnunuz. Mühim olan şirketlerin çok yüksek cirolar yakalaması değil, işin doğrusunun yapılması. Projelerimize, gösterilen ilginin bir sebebi de bu. Bu tür fuarlar Türkiye’de de yapılıyor ancak henüz yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda yapacak daha çok işimiz var."

Köprü ve anayollara yakınlık

Dünyaca ünlü yapılara attığı imza ile adından söz ettiren mimari, şehircilik ve tasarım şirketi Broadway Malyan’ın Kapadokya’nın peri bacalarından esinlenerek tasarladığı Skyland İstanbul, rezidans, iş kuleleri, otel ve alışveriş merkezinden oluşuyor. Proje, havaalanları, metro istasyonu, köprü ve ana yollara yakınlığı ile yaklaşık 12 bin kişiyi buluşturan hareketli bir merkez olacak. Bursa’da Uludağ manzarası gören daireleri, 6 katlı teras evleri, 5500 m² büyüklüğündeki iç avlusu ile 23 ve 18 katlı iki kuleden oluşan Harmony Towers, Bursa’nın yeni ikonu olarak yükseliyor. İstanbul’un ana arterlerinden biri olan E-5 üzerinde konumlanan Platform Merter Residences & Suites ise, konforlu ofisleri, modern toplantı ve konferans salonları, 5 yıldızlı otel konseptiyle tasarlanmış süitleri ve rezidansları, alışveriş ve spa merkezi ile geleceğin iş ve iletişim platformu olacak.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi