Ayçiçeği gibi hareket eden teknolojik evler

Yaşadığımız dünyayı daha fazla yaşanabilir kılmak için günden güne ilerleyen çalışmalar devam ediyor. Bunlardan en gözdesi de solar güneş panelleri.

Güneş panelleri, güneşi gördükçe onun enerjisini emiyor ve depoluyor böylece sonsuz bir kaynaktan minimum zarar ile enerji sağlayabiliyoruz. Bu alanda başarılara imza atan Portekiz merkezli Casas em Movimento şirketi bu alana yeni bir bakış açısı kazandırmış.

Ayçiçeği gibi hareket eden teknolojik evler

Ayçiçeğinin ilham kaynağı olduğu bu şirkette, neden güneşe göre hareket ederek güneşten absorbe edeceğimiz maksimum enerjiyi almıyoruz demişler ve bu alanda ilham verici çalışmalara imza atmışlar. Bu teknolojiyi de güzel bir video ile anlatmışlar.

Şirketin yaptığı bu yenilik ile hareket eden evler normalden çok daha fazla enerji toplayıp çok daha fazla enerji ihtiyacı karşılayabilir. Tabi bunun son kullanıcıya ulaşması için ne gibi gereksinimler olacak ileriki günlerde göreceğiz.

Ayçiçeği gibi hareket eden teknolojik evler_1

Bu çalışma herkesin evine gelecek türden olmasa da özellikle bahçeli alanlarda bulunan yapılara, şehir merkezlerinden uzak yerlerdeki yapılarda harika bir şekilde çalışacak.

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi