‘Başakşehir 1 yılda en az % 40 değer kazanır’

Başakşehir, hemen yanı başında bakir alanların ve lüks projelerin bulunması, Kayaşehir’in Kanal İstanbul güzergahında olması, bölgeye yapılan kavşak çalışmasıyla Arnavutköy yönünden gelişlerin tamamı buradan geçecek olmasıyla yatırımcıların gözdesi. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun’a göre ilçe, önümüzdeki 1 yılda % 40 değerlenecek

[if gte mso 9]> 0 0 1 756 4314 ktütükt 35 10 5060 14.0 96 800x600 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Soyak İnşaat’tan Tahincioğlu’na, Artaş İnşaat’tan Kiler GYO ve EYG Grup’a kadar önde gelen pek çok inşaat şirketinin yatırım yaptığı Başakşehir satılık daireler yönünden önümüzdeki yıllarda hala değer kazanması beklenen önemli ilçelerin başında geliyor. Bakir alanları, lüks konut projeleri ile kiralık daireleri ile yatırımcılara ‘Hala gidilecek yol var’ mesajını veren ilçe, özellikle Kayaşehir bölgesinin Kanal İstanbul güzergahında olması, Arnavutköy, Hadımköy gibi tüm ilintili noktaların kavşak noktası olması itibarıyla yatırımcıların ilk hedefi.

Bölgeye yapılan kavşak çalışmasıyla Arnavutköy yönünden gelişlerin tamamının buradan geçeceğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, tüm bu gelişmelerin önümüzdeki 1 yıl içinde bölgeye en az yüzde 40 değer kazandıracağını kaydetti. Kavşak projesinin henüz tamamlanmışken bölgenin 2016 yılını satılık ve kiralıklarda zirvede kapatacağını belirten Erilkun, Kayabaşı bölgesinde fiyatlar bölgeye göre çok değişken. Çünkü konutlar etap etap teslim ediliyor. Bölgede fiyatların en yüksek olduğu noktalar, Fenertepe yolu üzerinde Başakşehir Evleri, Adım İstanbul, Evvel İstanbul projelerinin olduğu hat boyu. Bu bölgede fiyatlar önümüzdeki bir yıl içinde en az yüzde 40 değer kazanacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

‘Başakşehir 1 yılda en az % 40 değer kazanır’

Büyük parsellerde dev projeler yükseliyor

Tahincioğlu Grubu ve Avrupa Konutları’nı hayata geçiren Artaş İnşaat’ın bu bölgede çok büyük parselleri alarak iki dev proje inşa etmeye başladığını kaydeden Erilkun, “Projeler bir yıl sonra tamamlanmış olacak. Bölgenin en ideal konumda bulunan ve yeni inşa edilen projesi Avrupa Konutları şimdiden satışa başladı. Bu projede 2+1 daireler ortalama 550.000 TL’den satışa çıkarılıyor. Metrekaresi 5.500 TL’den satılan projede 3+1’lerin satış fiyatı 800.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Başakşehir Evleri bölgenin oturuma hazır en son projesi olarak öne çıkıyor. Projede metrekare fiyatları 1.950 TL seviyesinde. 3+1 büyüklükte dairelerin fiyatları 250.000 TL – 280.000 TL aralığında seyrediyor.”

Bölgede alt gelir grubuna 20 bin konut üretildi

2009’dan itibaren İstanbul’da kuzeye doğru büyüme başladı. Başakşehir’in yanı başında 3. köprü bağlantı yolu ve 3. havalimanı var. Bu bölgede alt gelir grubuna kısa sürede 20 bin konut üretildi. Başakşehir’e 2013 yılında gelen Emlak Konut GYO, 10 binin üzerinde bağımsız birimin altına imza attı.

Son yükselen değer Seyranşehir

Bölgede daha gidilecek yol olduğunu ifade eden Erilkun, şöyle devam etti: “Kayabaşı bölgesinde fiyatlar, bölgenin tüm lokasyonlarında bir yıl içinde en az yüzde 20 oranında artış olacaktır Bu nedenle Soyak, Tahincioğlu gibi dev inşaat firmaları şimdiden yeni projelerine bu bölgede başladı. Bölgedeki en son yükselen değer Seyranşehir oldu. AVM yolu üzerindeki projede ticari kiraların minimum fiyatı 5.000 TL (70 metrekare için), bu fiyat çekme katlı yerlerde 11.000 TL civarında seyrediyor.”

Avrupa Konutları Başakşehir 13 ayda tamamlanacak

‘Başakşehir 1 yılda en az % 40 değer kazanır’_1

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markalı projesini bu kez Emlak Konut GYO güvencesiyle Başakşehir’e taşıdı ve ‘Avrupa Konutları Başakşehir’ adıyla 941 daire ve 27 ticari üniteden oluşan yeni bir projenin satışlarına başladı. Daire fiyatlarının 580 bin TL’den başladığı projede toplam 941 konut yer alıyor. 13 ayda tamamlanması planlanan projede 124 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1, 200 metrekareden başlayan 4+1 ve 277 metrekareden başlayan 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. İnşaat çalışmalarının başladığı Avrupa Konutları Başakşehir’de lansman dönemine özel olarak daire fiyatları 580 bin TL’den başlıyor. Projedeki 2 ayrı sosyal tesise ek olarak, projenin hemen yanı başında yer alan park alanında; tenis kortu, voleybol sahası, basketbol sahası, futbol sahası ile dinlenme alanları ve yürüyüş parkurları bulunuyor.

Adım İstanbul ticari alanları 14 Mayıs’ta ihaleye çıkıyor

‘Başakşehir 1 yılda en az % 40 değer kazanır’_2

Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir’de hayata geçirilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinin cadde mağaza ve dükkânları 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü 11.00’de Başakşehir Kayaşehir’de bulunan Adım İstanbul satış ofisinde açık artırma usulü ile satışa sunulacak. Bu kapsamda Evvel İstanbul projesinde 10 adet, Adım İstanbul projesinde ise 120 adet 37 ile 1198 m2 aralığında toplam 130 adet mağaza ve dükkan için minimum muammen bedeli KDV hariç 652.542 TL’den başlayacak.

İhaleye çıkan mağaza ve dükkanlar yakın zamanda Başakşehir’de inşasına başlanacak olan Şehir Meydanı, Şehir Parkı ve Sağlık Kent’in yanı başında olacak. Şehir Meydanı ve Şehir Parkı, tüm bölgenin çekim merkezi haline gelecek. Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy arasında hizmet verecek metronun uzunluğu yaklaşık 16 kilometre olup, toplam 11 istasyon barındırması planlanıyor. Başakşehir Metro İstasyonu'na giriş çıkışlar Adım İstanbul'un meydanından gerçekleşecek. 615 daire ve 120 ticari üniteden oluşan Adım İstanbul’da 2+1’den 5+1’e kadar 6 farklı daire ve 22 farklı m2 seçeneği bulunuyor. Aralık 2017’de teslim edilecek projede fiyatlar 452 bin TL-1 milyon 488 bin TL arasında değişiyor.

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi