Beklenti endeksi 2017’ye iyimser girdi

Türkiye Hazır Beton Birliği Ocak ayı raporuna göre, beklenti endeksinin Ocak ayını % 2,4 yükselmesi ve anket katılımcılarının yüzde 61’inin satışların artacağını düşünmesi beklentilerin geçen aya kıyasla önemli ölçüde iyimserlik içerdiğini ortaya koydu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ‘ Hazır Beton Endeksi ’nin 2017 Ocak ayı Raporu’nu açıkladı. Hazır Beton Endeksi, aralık ayına göre % 1,2 oranında artarak ocak ayında 99,78 seviyesine yükseldi. Önümüzdeki dönem gidişatını göstermesi açısından büyük önem taşıyan Beklenti Endeksi ise Ocak ayını % 2,4 oranında yükselerek, Ocak ayının en çok artış oranına sahip göstergesi oldu. Anket katılımcılarının % 61’inin satışların artacağını düşünmesi, % 16’sının ise azalacağını belirtmesi önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerin, geçen aya kıyasla önemli ölçüde iyimserlik içerdiğini ortaya koydu.

Tahsilattaki bozulma geriledi

2016 yılı Aralık ayına göre daha iyimser olan raporla ilgili değerlendirme yapan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Raporda, son çeyrekte düşüş gösteren Hazır Beton Endeksi’nin kısmi bir toparlanma yaşadığını görüyoruz. Hazır Beton Faaliyet, Güven ve Beklenti Endeksleri’nde de yeni yılın ilk ayında, bir önceki aya göre bir toparlanma görülmüştür. Sektördeki mevcut aktivitenin düzeyini gösteren Faaliyet Endeksi, endeksler içerisinde halen en düşük olanıdır ve aralık ayına göre oldukça sınırlı bir toparlanma göstermiştir” dedi. Işık, Ocak ayında tahsilat sürecinde bozulma yaşandığını dile getirenlerin oranının % 48 olduğunu belirterek, “Aralık ayındaki yüzde 50 oranından sonra ocak ayında bu oranın yüzde 48’e gerilemesi, sektör açısından olumlu kabul edilebilecek bir gelişmedir” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi