Bu projenin benzeri Türkiye’de yok!

Türkiye’de birbirinden iddialı gayrimenkul projeleri, beraberinde birbirinden iddialı mimari konseptlerin hayatımıza girmesine neden oldu. Her türlü temadan esinlenen ve adeta bir binaya uyarlanması çılgınca görünen pek çok konseptle son yıllarda cesur gayrimenkul geliştiricileri ve hayal gücü zengin mimarlar sayesinde tanıştık.

Bunlardan bazıları yurtdışındaki kimi örneklerle karşılaştırılmış ve bazı noktalardan “ilham” alındığı ortaya çıkmış olsa da, gerçek şu ki her bir cesur proje gayrimenkul dünyamızda estetik anlayışımızı zenginleştirdi, fonksiyonlarıyla da kimi zaman yaşamımızı kolaylaştırdı.

Ancak şimdi anlatacağımız projenin benzeri henüz Türkiye’de yok. Üstelik yeniden balkonların yaşantımıza girmeye başladığı günümüzde bu kadar bol balkonu olan bir konut projesini gayrimenkul geliştiricileri önümüze getirecekler mi, o da ayrı bir merak konusu… [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Beyaz Ağaç Fikri Dikkat Çekici

Fotoğrafını gördüğünüz ilham veren uzun soluklu mimari, Fransa’nın güneybatısında yer alan Montpellier kentinde yükselen L’arbre Blanc projesine ait…

Bir ağacın biyometrik açılımından yola çıkarak tasarlanan L’arbre Blanc yani Beyaz Ağaç projesi, balkon bolluğuyla övünen bir proje. Sou Fujimoto, Nicolas Laisne ve Manal Rachdi Oxo mimarlık ofislerinin imzasını taşıyan proje, Montpellier’in 21. Yüzyılın çılgın projeleri serisinin ikincisi olma özelliğini taşıyor.

Geniş Balkon Teras Örneği

17 katlı yapının bu çok balkonlu yapısı ve geniş balkon teraslarıyla dikkatimizi çekiyor. Panoramik deniz manzarasına sahip olan yapı aynı zamanda içinde ofis, ev, sanat galerisi, restoran ve bar gibi farklı fonksiyonlara ev sahipliği yapıyor.

Mimarlar projenin konseptini hazırlarken Montpellier kentinin açık havada yaşam geleneğinden yola çıkmışlar. Bir ağacın formundan esinlenerek tasarlanan yapı, aynı zamanda kendi enerjisini üretecek ve doğaya en az zararı verecek şekilde planlanmış. Geniş balkon terasların her biri için bir peyzaj önerisi sunan Beyaz Ağaç projesi, stratejik olarak şehrin merkezi ve yeni gelişen Port Marianne bölgesinin tam ortasında yükseliyor.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi