Bursa’da son 3 yılda kiralar % 39 arttı

Gayrimenkul alım satım kiralama danışmanlığı alanında Bursa’nın her bölgesine hizmet veren Pindoli Gayrimenkul’ün Başkanı Ruhullah Meriç, Bursa’da artık arsadan çok daire ve ofise yatırım olduğunu, kiralarınsa son 3 yılda yüzde 39 oranında arttığını kaydetti. Bunun nedenleri arasında ise göç ve kentsel dönüşüm var

[if gte mso 9]> 0 0 1 540 3084 ktütükt 25 7 3617 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Bursa , Büyükşehirler statüsünde en çok göç alan şehirler arasında yer alan şehrimiz ilk sıralarda olduğu gibi, kentsel dönüşüm furyasında da öncelikli şehirler arasında yer alıyor. Gayrimenkul alım satım kiralama danışmanlığı alanında faaliyet gösteren ve Bursa’nın her bölgesine hizmet veren Pindoli Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Ruhullah Meriç kentin bu özelliğinin kiralara yansıdığını, son 3 yılda kira atışındaki yükselişin ortalama % 39.14 oranında olduğunu ve ortalama 500 TL kirası olan bir dairenin bugünkü kirasının 700-800 TL’lere çıktığını açıkladı. Eskiden arsa yatırımının çok fazla olduğunu ancak son zamanlarda daire, işyeri ve ofis yatırımda ön plana çıktığını belirten Meriç, gayrimenkulün kısa vadede karlı bir dönüşüm sağlamasının uzun yıllar beklemeden kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların ilgisini çektiğini kaydetti.

Alıcılar artık daha sorgulayıcı

Bursa’da markalı konut projeleri, son teknoloji modern akıllı evler yapılmaya başlansa da konut alıcıları için geleneksel detayların hala önemli olduğunu belirten Meriç, yeni dönemde Bursalı konut alıcılarının en büyük özelliğinin araştırıcı ve sorgulayıcı olmaları olduğunu sözlerine ekledi. Meriç, “Konut alıcısı bir projeyi incelerken önce fiyatına, hangi inşaat firmasının ürünü olduğuna, güneş alıp almadığını, kullanılan malzemelerine, katına vs. önemle bakar ve inceler, bu ve benzeri detaylar arasında her şey mükemmel olabilir bir tek cephesinden dolayı bile olsa müşteri aradığı özelliklere fazlasıyla sahip olan bir daireyi almıyor, sabırla yeni bir daire arayışına geçiyor” diye konuştu.

İşte en fazla talep gören mahalleler

Son yıllarda göçlerden dolayı nüfusun çok fazla artmasıyla birlikte konut satışlarında çok yoğun talep gördüklerini belirten Meriç, Bursa’da şu anda konut alıcılarının en çok konut veya kısa vadeli konut yatırımı ihtiyacından dolayı rağbet gösterdiği bölgeleri şöyle sıraladı: “Yıldırım Bölgesinde: Millet Mahallesi başta olmak üzere, Erikli , Bağlaraltı, Namazgah, Mollaarap mahalleleri.Osmangazi Bölgesinde: Doburca, Odunluk ve Dikkaldırım Mahalleleri başta olmak üzere, Çekirge, Kükürtlü Heykel, Maksem, Doğanbey, Altıparmak, Elmasbahçeler, Gazcılar, Hüdavendigar, Demirtaş mahalleleri... Nilüfer Bölgesinde: Beşevler ve Görükle mahalleleri başta olmak üzere, Çamlıca, İhsaniye, Ataevler, Altınşehir, Ertuğrulkent, Özlüce, Üçevler, Çalı, Kayapa, Hasanağa mahalleleri en fazla talep gören bölgeler arasında yer almaktadır. Bu bölgelerin dışında konut satış hızı gün geçtikçe iyiye doğru giden diğer bölgeler sırasıyla, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, Kestel, Gürsu, İnegöl bölgeleridir. Kısa bir süre içerisinde kentsel dönüşümünde etkisiyle şehirleşme ve kentleşmeyle ilgili yapılacak çalışmaların neticesinde Bursa’nın 17 ilçesinde de konut satış hızının yepyeni farklı bir ivme kazanacağını düşünüyoruz.”

Osmangazi ve Gemlik hızlı büyüyecek

İzmir Yolu’nun dahil olduğu ilçe Nilüfer Bölgesi şu anda olduğu gibi aynı şekilde gelecekte Karacabey’e kadar, Karacabey’inde Bandırma Sınırına kadar konut, sanayi ve ticari alanlarında gelişmeyi üst seviyede sürdüreceğini ifade eden Meriç, “İstanbul yolu  ve Gemlik Yolu ile İzmir - Ankara Yolu’nun birleştiği Osmangazi bölgesi ise önümüzdeki 10 yıl konut, sanayi ve ticari alanlarında üst seviyede büyüme hızı gösterecektir. Gemlik ilçesinde aynı Osmangazi Bölgesi gibi bir süreç yaşacaktır. En çok talep gören bölgelerin ortalama m2 fiyatları, Yıldırım’da 1.401 TL, Osmangazi’de 1.376 TL, Nilüfer’de 1.657 TL, Mudanya’da 1.697 TL, Kestel’de 1.106 TL, Gürsü’de 1.048 TL, İnegöl’de 1.213 TL, Karacabey’de 1.025 TL olarak sıralanıyor” diye konuştu.

EmlakJet Haber

[if !supportLineBreakNewLine] [endif] EndFragment

0 Takipçi