Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik

Bursa’ya bağlı bulunan zeytiniyle ünlü Gemlik, tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile ilgi çekiyor.

Marmara Denizi kıyısında üç tarafı dağlarla çevrili Gemlik, Bursa’ya 30 kilometre mesafede bulunuyor. İznik Gölü'nden gelen Karsak Deresi'nin ikiye böldüğü şehirde, Türkiye Cumhuriyeti'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın doğduğu ev olan Celal Bayar Vakfı Müzesi, Kurşunlu kasabasında 13. yüzyılda Rumlar tarafından yapılmış Hagios Abarkios Manastır Kilisesi, Panagia Pazariotissa Kilisesinden 1922-1923 yıllarında camiye çevrilmiş Yeni Cami ile yine Kurşunlu kasabasında bulunan ve  yapım tarihi belli olmayan Micael Gabriel ( Baş Melekler ) Kilisesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Uzun plajı ve temiz denizi ile en çok ilgi çeken plaj konumunda olan Kurşunlu’nun haricinde Kumla, Karacaali, Narlı, Gemsaz ve Kumsaz'da da denizin tadını çıkarabilirsiniz. Zeytinleri ile ünlü Gemlik’te sakin bir tatil yaşamak isteyenler için denize sıfır satılık ve kiralık yazlıklar, müstakil evler, daireler ve devre mülklerin yanı sıra arsa ve zeytinlikler de bulunuyor. Her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonların bulunduğu Gemlik’te tercih edilen konaklama seçenekleri arasında Paşa Otel, Gemlik Pak Otel, Şen Pansiyon, Gemlik Atamer Hotel ve Ada Pansiyon yer alıyor.

EmlakJet Haber

Gemlik\'te yapım tarihi belli olmayan Micael Gabriel ( Baş Melekler ) Kilisesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik

Bursa’ya bağlı bulunan zeytiniyle ünlü Gemlik, tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile ilgi çekiyor.

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_1

Türkiye Cumhuriyeti\'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar\'ın doğduğu ev olan Celal Bayar Vakfı Müzesi Gemlik\'te görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_2

30 kilometre

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_3

Kurşunlu kasabasında 13. yüzyılda Rumlar tarafından yapılmış Hagios Abarkios Manastır Kilisesi, Panagia Pazariotissa Kilisesinden 1922-1923 yıllarında camiye çevrilmiş Yeni Cami ile yine Kurşunlu kasabasında bulunan ve yapım tarihi belli olmayan Micael Gabriel ( Baş Melekler ) Kilisesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_4

Zeytinleri ile ünlü Gemlik’te sakin bir tatil yaşamak isteyenler için denize sıfır satılık ve kiralık yazlıklar, müstakil evler, daireler ve devre mülklerin yanı sıra arsa ve zeytinlikler de bulunuyor.

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_5

Gemlik’te tercih edilen konaklama seçenekleri arasında Paşa Otel, Gemlik Pak Otel, Şen Pansiyon, Gemlik Atamer Hotel ve Ada Pansiyon yer alıyor.

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_6

Gemlik Nerede

Bursa’nın Zeytin Diyarı Gemlik_7
0 Takipçi