Daha fonksiyonel mutfaklar için ipuçları

Kimimiz yiyeceklerimizi hazırlarken kimimiz de hazırlananları tüketirken evde geçirdiğimiz zamanın çoğunu mutfakta yaşarız. Ancak pek çoğumuz evimizin mutfaklarından memnun değilizdir. Tarzımızı yansıtmadığını düşünmemizin yanı sıra endüstriyel araçlara gereği gibi yer bulamayışımız da mutfağımızla ilgili yaşadığımız sorunların başında gelir.

İşe fazlalıkları atmakla başlayın

Daha iyi bir mutfak hayal ederken, mutfağınızı değiştirerek yenilemeyi düşünmeden önce kullanmadığınız ne varsa atın. Dağınık görünmemesi için gereçlerinizi metal ya da hasır sepetler içinde biriktirin.

Mutfağınızda standart ölçülere uymalısınız. Tezgah yüksekliği dolap genişliği ve benzeri gibi. Yeriniz varsa seçeceğiniz mutfak masasını tezgah gibi kullanabilir ya da ada tezgah seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca tekerlekli taşınabilir masa ve yer dolapları kullanabilir, tava, sahan, kepçe ve süzgeç gibi gereçlerinizi asarak düzenleyebilirsiniz.

Açık renkleri neon objelerle hareketlendirin

Mutfak dekorasyonunuzda renk uyumu ve bütünlük sayesinde kendi tarzınızı yakalayabilir, açık ve sade renkleri, neon objelerle hareketlendirebilirsiniz. Ya da pastel renkler kullanarak ferah ve aydınlık bir tarz yakalayabilirsiniz. Sert renklerin tezatlığından oluşan kontraslarla da karakteristik etkilere sahip olabilirsiniz.

Sıra dışı mutfaklar için daha profesyonel uygulamalar da gerekebilir. Bunun için kullanılan malzemelerdeki farklılık ayrıntıdaki şıklık ve kaliteyi temsil edecektir. Mimari tasarımdan tutun da malzemelerdeki doku, hijyen ayrıntıları, kullanılan eviye, davlumbaz, batarya seçenekleri mutfağınızdaki profesyonel farkın oluşturulmasını sağlayacak elemanlardır.

Piyasada onlarca çeşidini bulabileceğiniz bu mutfak araçlarını seçerken güvenilir marka ve ürünlerin dışında kendi pişirme ve saklama alışkanlıklarınızı da göz ardı etmemelisiniz.

Tezgah ve zemin seçiminde püf noktaları

Tezgah ve zemin seçimlerinde kullanımı kolay, hijyenik ve dekoratif pek çok seçenek var. Ahşap zeminler mutfağınıza sıcak bir görünüm kazandırırken bakımının zorluğunu ve yıpranma hızını da hatırlatmada fayda görüyoruz.

Ancak yeni nesil seramik zeminler kullanım kolaylığı, uzun ömürlü oluşları ve temizlenme rahatlıkları ile tercihlerde başı çekiyor. Ayrıca baskı ve dokularıyla ahşap, mermer, doğal taş görünümleri, her zevke uygun renk seçenekleri ile birleştiğinde mutfak dekorasyonlarındaki çarpıcı etkileri yakalamamızı sağlıyor.

Sıcak renkler neşeli görünüm sağlar

Kullanacağınız soğuk renkler, maskülen ve mesafeli, sıcak renkler yakın ve neşeli görünüm sağlayacaktır. Kalabalığı çok evlerde sıcak gri tonlar kullanabileceğiniz gibi sakin atmosferler için de açık yeşil ve beyaz renkleri seçmelisiniz.

Pişirme alanlarındaki krom alınlıklar da sıçrayarak oluşan yağlanmaların kolayca temizlenebilmesi için ideal kaplamalar olarak karşımıza çıkmakta. Ancak ne olursa olsun son derece şık mutfak seçeneklerinin sunulduğu yeni nesil evlerdeki yeni nesil mutfaklarda daha memnun olduğunuz zamanlar geçirmeniz için hayallerinizdeki mutfağı kendi zevkinize ve kullanım alışkanlıklarınıza göre düzenlemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi