Demir La Vida’ya yabancılar yerleşiyor

Bugüne kadar binlerce konut üreten Demir İnşaat, önümüzdeki yıl başta Sultangazi olmak üzere İstanbul’daki modern yaşam alanı projelerine devam edecek. Yabancılara da satış yapan şirketin, Demir La Vida projesindeki 66 daireden oluşan bir bloğu, uluslararası bir yatırım firmasını tarafından satın alındı.

İnşaat sektöründe son yıllarda ürettiği projelerle adından sıkça söz ettiren Demir İnşaat, Demir Romance ve Demir La Vida projelerine yeni projeler eklemek üzere çalışmalar yürütüyor. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Emlak Jet editörüne 2015 yılı hedeflerini, devam eden projelerini ve İstanbul’un gelişime açık yatırım bölgelerini değerlendirdi.

30 yıldır inşaat sektöründe güçlü bir şekilde var olmayı başaran bir şirket olarak Demir İnşaat’ı müşterileri için cazip kılan özellikler neler?

Tüketicilere daha kaliteli bir yaşam sunmak üzere projeler geliştiriyoruz. Konumları ve sunduğu sosyal olanaklarla kendinden söz ettiren projeler yapıyoruz. Örneğin Büyükçekmece’de hayata geçirdiğimiz akıllı ev teknolojileri ile öne çıkan projemiz Demir La Vida, yerli-yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çekti. Öyle ki; Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi’ne karşı, temiz havası ve açık manzarası ile çok özel bir lokasyonda konumlanan Demir La Vida’nın yüzde 50’si lansmana çıktığı ilk bir ayda satıldı.

Projelerinizi planlarken ve hayata geçirirken nelere dikkat ediyorsunuz?

Demir İnşaat olarak ürettiğimiz her yeni projeyi bir öncekinden bir adım daha ileri götürme hedefi ile yola çıktık. Tüketicilerin taleplerini her dönem takip ediyoruz ve onların taleplerine, beklentilerine uygun projeler geliştiriyoruz. Dünyadaki trendleri takip etmenin yanı sıra sektörümüzde fark yaratan, projemizin bulunduğu bölgede var olmayanı hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Örneğin Demir La Vida ve Demir Romance projelerimiz bulundukları bölgelerde akıllı ev sistemleri ile fark yarattılar.

Olmazsa olmaz kriterlerimizden biri ise, sağlamlık. Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de yaşıyoruz ve her an yeni bir deprem olabilir. Bu gerçekten yola çıkarak demir gibi sağlam evler üretmek üzere gerekli olan tüm yatırımları yapıyoruz.

2014 yılını nasıl tamamlamayı planlıyorsunuz?

2014 yılı için hedeflerimizi yakaladık. Yılın son üç ayının ilk aylara göre daha da hareketli geçeceğini düşünüyorum. Yabancıya satış konusunda da yerli yatırımcılar bakımından da hareketli bir dönem olacaktır. Bizim de Demir Romance ve Demir La Vida projelerimizin satışı devam edecek.  Dolayısıyla tüketiciler için cazip kampanyalarımıza yenilerini ekleyebiliriz.

2015 yılında yeni projeler olacak mı?

Elbette ki yeni projeler geliştirmek üzere araştırmalar yapıyoruz. Örneğin Sultangazi’de aldığımız arsamızı etkin bir şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul’un çeşitli semtlerinde arsa arayışlarımız sürüyor.

Akıllı ev teknolojileri kullanıyor musunuz?

Demir La Vida Projesi’nde hayata geçirilecek Akıllı Ev Sistemi’nde daire sahiplerinin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü teknolojik olanak kullanıldı. Bu sisteme sahip telefon ve tablet bilgisayarlardan, evde bulunan lamba, ocak, fırın, perde, kapı, ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrolünü tek bir tuşla sağlanabiliyor. Demir La Vida’da yaşayanlar evlerinden otoparktaki araçlarını, parkta veya havuzda oynayan çocuklarını takip edebilecek. Projede konut birimlerinin yanı sıra son teknoloji ile donatılmış spor, sağlık ve alışveriş merkezleri ile her tür ihtiyaca cevap verecek eğlence ve ticaret birimleri de bulunuyor.

Beylikdüzü’nün tek akıllı ev teknolojisini barındıran Demir Romance projemizde ise, dokunmatik ekran akıllı ev menüsü ile tüm aydınlatma, ısıtma, soğutma sistemi kontrol altına alınarak yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanacak. Ayrıca günlük temizlik hizmetlerinden SPA’ya, valeden taksiye, tesisatçıdan sağlık hizmetlerine kadar gerekli tüm hizmetler bulunacak.

Sizce İstanbul'un gelişime açık semtleri neler?

Beylikdüzü, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Bayrampaşa gibi semtlerin önümüzdeki dönemde gelişecek semtler olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu semtler konumları ve ulaşım kolaylıkları ile öne çıkıyorlar.

Yabancılara satış konusunda neler yapıyorsunuz?

Evet bu konuda sıcak bir gelişmeyi hemen aktaralım: Demir La Vida’nın 66 daireden oluşan bir bloğu, uluslararası bir yatırım firmasını tarafından satın alındı.

Ve son sorumuz… Konutta içinde bulunduğumuz dönem alım zamanı mı?

Konut yatırımı konusunda içinde bulunduğumuz dönem, alım dönemi. Çünkü Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da dünya standartlarında projeler üretiliyor ve bu projeler başka hiçbir ülkede olmadığı kadar prim potansiyeline sahip. İnşaat sektöründe maliyetlerde yaşanan artış uzun zamandan bu yana konut fiyatlarına yansıtılmadı ancak önümüzdeki dönemde maliyetlerin konut fiyatlarına yansıtılması kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle de içinde bulunduğumuz dönemin konut alıcısı bakımından alım fırsatı barındıran bir dönem olduğunu söylemeliyim.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi