Denizli’nin en değerlenen bölgeleri Çamlık ve Servergaz

2013 yılında büyükşehir olduktan sonra emlak piyasası canlanmaya başlayan Denizli’nin Çamlık ve Servergazi bölgeleri, üst gelir grubuna hitap ediyor. Metrekare fiyatlarının 3.000-3.500 liraya ulaştığı bu bölgelerin özelliği, yeni yerleşim bölgeleri olması ve önemli alışveriş merkezlerinin yer alması...

[if gte mso 9]> 0 0 1 427 2440 ktütükt 20 5 2862 14.0 96 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Konut talebiyle büyükşehirlerle rekabet eden Denizli’ de emlak piyasası, özellikle 2013 yılında büyükşehir niteliği kazanmasından sonra canlandı. Şehirde bu tarihten sonra gayrimenkul fiyatlarında yüksek oranda artış gözlemlendiğini belirten Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, özelllikle, Servergazi Bölgesi, Çamlık Bölgesi (Çamlaraltı) ve Pamukkale Üniversitesi’nin bulunduğu bölgelerde konut fiyatlarında artışın dikkat çektiğini dile getirdi. Denizli'nin en değerlenen bölgesinin Çamlık ve Servergazi bölgeleri olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Her iki bölge üst gelir grubuna hitap eden bölgeler olup yeni binalarda Denizli Çamlık Bölgesi'nde satılık dairelerin metrekare birim fiyatları 3.500 TL, Servergazi Bölgesi'nde ise metrekare birim fiyatı 2.500- 3.000 TL civarında oldu. Ayrıca Üçler, Bereketli Bölgesi'nde ise yeni binalardaki metrekare birim fiyatları 2.000 TL'ye ulaştı” dedi.

Forum Çamlık AVM ve mesire yeri fiyatları artırdı

Servergazi bölgesinde başta Gerzele Mahallesi olmak üzere Teras Park AVM'nin bulunduğu bölümler ile Adalet mahallesinde fiyatlarda artış gözlemlendiğini kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti: “Bu artışların sebebi elit kesime hitap eden yerleşkeler olması ve yeni yerleşim yerinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Çamlık bölgesi (Çamlaraltı mahallesi, Mehmetçik mahallesi) başta Forum Çamlık Avm, Çamlık Mesire Alanı bulunması bölgede fiyat artışlarına en önemli etken olarak gözükmektedir. Çamlık bölgesi Denizli üst düzey bürokrasi ve sayılı kişilerin özel yaşam alanlarının olduğu bölge arasında yer almaktadır.”

Üniversite ticari merkezleri artırıyor

Yazıcı, Pamukkale Üniversitesi bölgesinde (Yunusemre mahallesi, Siteler mahallesi, Kınıklı mahallesi) 60.000-70.000 öğrenci kapasitesine sahip üniversite bulunması ve üniversite hastanesinin bu bölgede yer alması neticesinde devamlı ticari sirkülasyonun olması neticesinde değerli bir bölge konumunda olduğunu sözlerine ekledi.

Uygun kiralar için Dokuzkavaklar, Deliktaş ve Fatih’e bakın

[if gte mso 9]> 0 0 1 357 2509 ktütükt 62 14 2852 14.0 96 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Servergazi, Üçler, Bereketli, Çakmak, Göveçlik bölgesinde arsa veya arsaya dönüşebilecek tarlalarda yatırım yapıldığını belirterek bölgede özellikle arsaların talebin çok, arzın kısıtlı olması nedeniyle arsa metrekare birim fiyatlarında yüksek artışlar gözlemlendiğini kaydetti. Bu bölgelerde yer alan konutların da ileriki dönemde değer artışının devam edeceğinin düşünüldüğünü belirten Yazıcı, “Merkeze yakın bölgelerde kiralık daire bulma zorluğundan dolayı kiralık daire rakamları yüksek olup, alt gelir grubuna hitap eden Dokuzkavaklar, Deliktaş, Fatih Mahalleleri'nde kiraların ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca konut stoğunun fazla ve şehir merkezine uzak konumda olan Üçler ve Çakmak bölgelerinde kiralık daire rakamlarının uygun olduğunu gözlemliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi