Taşınırken mutlaka dikkat edin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), vatandaşları taşınırken ve anahtar yedeklerken çilingirlerden oda kaydı almaları konusunda uyardı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada evleri ve işyerleri için anahtar çoğaltanları nelere dikkat etmeleri konusunda uyardı ve bu konunun güvenlik açısından önemini vurgulayan Palandöken şunları söyledi:

"Sertifikasız, ustalık belgesi olmayanlara evinizi, işyerinizi emanet etmeyin. Bu işi ustalıkla yapan -çilingir esnafın oda kaydı yapılırken sabıka kaydı araştırılır. Kasa anahtarıyaptığında, evinizin kapısını açtığında tutanak tutar. Usta eller tarafından çoğaltılmayan pek çok  kilidi açmayabiliyor, hatta  kilidin içindeyken  veya kilidin kırılmasına yol açıyor. Bu da hem vatandaşın maddi zarara uğramasına neden oluyor, hem de mesleğini layıkıyla icra eden oda kaydı ve ustalık belgesi olan gerçek -çilingirci esnafımızın itibarının zedelenmesine yol açıyor."

Palandöken bu durumu önemli bir güvenlik sorunu olarak gördüklerini ve bu konuda iyileştirici adımlar attıklarını ifade etti. Bu adımlardan birinin de Mesleki Yeterlilik Kurumu ile beraber yürüttükleri meslek standartları çalışmalarının 26 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi. Gelişen teknolojiyle birlikte meslekte de gelişmeler kaydetebileceklerini söyleyen Palandöken, meslek liselerine anahtarcılık bölümü açılması konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi