Dünyanın en uzun asma köprüsüne Tekfen kontrolü

1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projesi için açtığı mühendis müşavirlik ve kontrollük ihalesini Tekfen Mühendislik - Parsons Ortak Girişimi kazandı. Dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliği taşıyan köprü ve 100 km’lik bağlantı yollarının tüm yapım sürecini girişim kontrol edecek

Tekfen Mühendislik - Parsons Ortak Girişimi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyol projesi için açtığı mühendis müşavirlik ve kontrollük ihalesini kazandı. 164,3 milyon TL tutarındaki proje, dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliği taşıyan köprü ve 100 km’lik bağlantı yollarının tüm yapım sürecinin kontrol ve onay sorumluluğunu kapsıyor. Ortak Girişim, betonun kalitesinden kullanılacak malzemeye, zamanlamadan iş programına, SEÇ'ten kaliteye, her şeyden sorumlu olacak.

Bağlantı yolunda ilk adım atıldı

Osmangazi Köprüsü 'nün yer aldığı İstanbul-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte Marmara Otoyol Ringi'ni tamamlayacak olan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu'nun inşasında ilk adım atıldı. Projenin en önemli parçasını oluşturan 1915 Çanakkale Köprüsü ile 100 km uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun mühendislik müşavirlik ve kontrollük ihalesini, ABD'li Parsons Grubu ile birlikte teklif veren Tekfen Mühendislik 164,3 milyon TL bedelle kazandı.

3.860 metre ile ile dünyanın en uzun asma köprüsü

Projenin en önemli parçasını oluşturan 1915 Çanakkale Köprüsü, tamamlandığı zaman dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprünün iki ayağı arasındaki 2.023 metre uzunluğundaki rekor açıklık, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü kuruluş yılını temsil edecek. Köprünün toplam uzunluğu ise 3 bin 860 metre olacak. Anadolu yakasında Lapseki'nin Şekerkaya mevkii ile Avrupa yakasında Gelibolu'nun Sütlüce mevkii arasında inşa edilecek köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin ise 5’inci asma köprüsü olacak. Toplam 6 şeritli otoyol projesi kapsamında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yanı sıra 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşak ve 143 alt-üst geçit inşa edilecek.

Emlakjet Haber

0 Takipçi