Emlak Vergisi ikinci taksidi 1 Kasım’da başlıyor

İlk taksit ödemeleri Mart ayında başlayan Emlak Vergisi’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlayacak ve 30 Kasım vergiyi ödemek için son gün. Verginin ödenmemesi durumunda taşınmaz sahibi gecikme cezası ödeyecek

Her sene iki taksit halinde ödenen ve ilk taksit ödemeleri Mart ayında başlayan Emlak Vergisi 'nin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlayacak ve 1 Aralık tarihinde sona erecek. Yani 30 Kasım, vergiyi ödemek için son gün. Kiracının mükellif olmadığı sadece taşınmaz sahipleri tarafından ödenen Emlak Vergisi’nin ödenmemesi durumunda ise taşınmaz sahibi gecikme cezası ödemek durumunda kalıyor.

Vergiden kimler muaf tutuluyor?

Emlak Vergisi ödemeleri vergiye tabii taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeye yapılacağı gibi ilgili belediyelerin vergi tahsilatı yapan şubeleri ve PTT aracılığıyla hesabına, ayrıca banka şubelerine yapılıyor. Ödemeler için tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası), beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası gerekiyor.

1319 sayılı Kanun gereğince ödenen Emlak Vergisi’nden, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip; gelir sahibi olmayan, kışlık evin yanında yazlık eve sahip olmayan, bir başka meskende hisse sahibi olmayan, ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul-yetimler ve emekliler muaf olabiliyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi