Emlakçılığın da artık 4 yıllık lisans eğitimi var

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ‘Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi’ adında 4 yıllık lisans eğitimi veren ilk bölüm açıldı. Bölümde değerlemeden pazarlamaya, kentsel dönüşümden para ve sermaye piyasalarına kadar emlağın her alanında eğitim verilecek

Emlakçılık ta ilk kez 4 yıllık üniversite eğitimi veren lisans programı, Ankara Üniversitesi’nde açıldı. Türkiye’de bugüne kadar sadece 15’e yakın üniversitede iki yıllık önlisans eğitim programının olduğunu belirten TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun bu üniversitelerde Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümüyle uzun dönem ek kontenjanla öğrenci aldığını kaydetti.

Donanımlı emlak uzmanları yetişecek

Erilkun, gerçek emlak uzmanı yetiştirmek üzere 4 yıllık lisans eğitimi veren Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi’nin bu alanda tek bölüm olduğunu belirtti. Erilkun, “Bugüne kadar ilk olarak İstanbul Üniversitesi’nde başlayan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümleri 2 yıllık ön lisans programlarıydı. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi ise değerlemeden pazarlamaya, kentsel dönüşümden para ve sermaye piyasalarına kadar emlağın her alanına vakıf, çağın tüm gereksinimini karşılayacak kapasitede ve 4 yıllık lisans eğitimi veren tek bölüm. Bu bölümün Ankara Üniversitesi Uygulamalı Fen Bilimleri Fakültesi’nde açılmış olması da büyük bir avantaj” dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi