Ev alırken hangi masraflar ortaya çıkar?

Ev sahibi olmak hepimizin hayali olsa da yorucu ve masraflı bir süreç. Doğru evi bulma, en uygun krediyi seçme ve evi satın alma süreçlerinde çeşitli masraflarla karşılaşabiliyoruz. Ev alırken karşınıza çıkabilecek masrafları hangikredi.com derledi

[if gte mso 9]> 0 0 1 382 2178 ktütükt 18 5 2555 14.0 Normal 0 false false false TR JA X-NONE

Tadilat masrafları

Hangikredi.com araştırmasına göre, Ev alma sürecindeki masraf kalemlerinden biri tadilat olsa da aslında bunu listeden çıkartmak çok kolay: Sıfır ev almak! Aldığınız ev ne kadar yeni olursa yapacağınız onarım masrafı da o kadar az olur. Öyle ki sıfır bir ev aldığınızda sadece temizlik yaparak eve yerleşebilirsiniz. Fakat eski bir ev almak istediğinizde duvarlardan mutfağa, yer döşemesinden banyoya kadar pek çok alanda sorunla karşılaşabilirsiniz. Alacağınız ev sıfır bir evden ucuz gibi görünse de bu masraflarla birlikte aynı seviyeye ya da daha pahalıya gelebilir.

Konut kredisi masrafları

Pek çok kişinin ev alımında tercih ettiği yöntem konut kredisi. En uygun konut kredisini bularak geri ödeme miktarını azaltabilirsiniz. En avantajlı kredi ürününü bulmak için kredi hesaplama ve başvuru olanağı sağlayan

Hangikredi.com

sitesinden faydalanabilirsiniz. En uygun krediyi buldunuz, başvuru yaptınız, başvurunuz onaylandı. Kredinizi alırken de bazı masraflar ortaya çıkmakta. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

[if !supportLists] · [endif] Dosya masrafı [if !supportLists] · [endif] Komisyon [if !supportLists] · [endif] Ekspertiz ücreti [if !supportLists] · [endif] Hayat sigortası

Şimdi bu maddeleri tek tek açalım. Dosya masrafı, bankanın kredi ürünü için belirlediği dosya giderleri tutarıdır. Bu tutar bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Komisyon her bankada olmayan bir ek masraftır. Kredi araştırması yaparken komisyonsuz olmasına dikkat edebilirsiniz. Ekspertiz ücreti ise evin, kredi için değerini biçen ekspertize verilen ücrettir. Ekpsertiz işlemi yapılmak zorunda olunan bir işlemdir. Konut kredileri evin ekspertiz değerinin en fazla % 75’ine kadar verilebilir. Konut kredisi çektiğinizde doğan masraflardan biri de hayat sigortası. Banka, verdiği borcu teminat altına almak için tüketiciye hayat sigortası yaptırır.

Tapu harcı

Konut kredisini aldıktan sonra evi satın alma ile ilgili tapu süreci başlıyor. Bu noktada da ortaya çıkan bir masraf var: Tapu harcı. Tapu işlemleri sırasında verilen hizmetin karşılığı olarak alınan tapu harcı hem satıcıdan hem de alıcıdan tahsil edilmektedir. Tapu harcı, alınan konutun satın alma bedelinin binde yirmisidir.

Su, elektrik, doğalgaz abonelikleri

Kredinizi buldunuz, evinizi aldınız, artık taşınacaksınız. Bu süreçte de masraflar bitmiyor ancak unutmamanız gereken bir kalem var o da su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri. Yeni bir eve taşınacağınız zaman su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerini kendi üzerinize almanız gerekir. Bunun da belli bir ücreti vardır. İlgili kuruma gidip bu ücreti vererek işlemleri yaptırabilir ve faturaları üzerinize alabilirsiniz.

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi