Evlilik sezonu Beşiktaş’taki kiralıkları % 15 artırdı

Evlilik sezonu gerek eğitim kurumları ve kamu dairelerinin yoğunluğu gerekse iş merkezlerinin orta lokasyonunu teşkil etmesi nedeniyle Beşiktaş’ta emlak hareketlerini hızlandırdı, bölgedeki kiralıklarda % 15 oranında fiyat artışı yaşandı. İlçede 100- 115 m2 bir dairenin ortalama kirası 2.350 TL

[if gte mso 9]> 0 0 1 445 2539 ktütükt 21 5 2979 14.0 96 800x600 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

İstanbul’un köklü tüm noktalarının merkezinde yer alması, üniversite ve kamu kurumlarının yoğun olduğu bir nokta olması, sadece kara değil deniz ulaşımına da elverişli olması ve sınırlarının çok geniş olmasının da etkisiyle Beşiktaş’ta kiralar, özellikle ‘evlilik sezonu’ öncesi hareketlendi. Beşiktaş’taki kiralık daire fiyatları, gerek eğitim kurumları ve kamu dairelerinin yoğunluğu gerekse iş merkezlerinin orta lokasyonunu teşkil etmesi nedeniyle bu dönemde yükseldi.

Satılık daire fiyatları ortalama 700 bin TL’den başlıyor

Ortaköy, Etiler, Levent gibi İstanbul’un A gelir düzeyine sahip en önemli ilçesi konumunda olan Beşiktaş’ta kiralık dairelerde yüzde 15 oranında fiyat artışı görüldüğünü kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “ Beşiktaş’ta kiralık ve satılık fiyatları, lokasyona göre değişkenlik gösteriyor. Beşiktaş’ta satılık daire bedelleri 100- 115 metrekare daireler için ortalama olarak Abbasağa’da 700 bin TL, Ortaköy’de 1 milyon TL, Balmumcu’da 1 milyon 100 bin TL, Muradiye Mahallesi’nde 1 milyon 50 bin TL, Fulya’da ise 1 milyon 100 bin TL olarak seyrediyor. Beşiktaş’taki kiralık daire bedelleri ise aynı ilçelerde sırasıyla ortalamada 2.500 TL, 2.800 TL, 2.800 TL, 2.350 TL ve 3.400 TL olarak sıralanıyor” dedi.

Levent-Etiler’de kiralamaların % 65’I dövizle

Beşiktaş’ın Ortaköy ve devam eden hattı ile Levent-Etiler- Alkent bölgelerinde kiralamaların % 65’inin dövizle gerçekleştirildiğini söyleyen Erilkun, “Zira kira kontratlarında artış oranı kanun gereğince Üretici Fiyat Endeksi’nden fazla olamaz. Ancak sokaktaki gerçek enflasyon ÜFE oranının çok daha üzerinde olduğu ve bölgedeki gayrimenkullerin kıymetinden ötürü mal sahipleri mutlaka dövizle kiralamayı tercih ederek para değerinin erimesinin önüne geçmek istiyor. Döviz cinsinde % 85 oranında Amerikan Doları tercih ediliyor. Satılık fiyatlarında ise ağırlık oranı (aynı lokasyon için) en az %70 oranında USD ile gerçekleştiriliyor. Öyle ki Etiler’de, ikinci el,  3+1 standart dairenin minimum fiyatı 650.000 USD’den başlıyor. Kat yüksekliği ve cepheye göre değişkenlik gösterdiği için bu fiyatı minimum fiyat olarak almak gerekir. Belirtilen hatta kiralık fiyatları için minimum bedel 3.500 TL. Öyle ki daha önce hizmetli dairesi olarak kullanılan meskenlerin bile kira bedeli minimum 2750 TL’den başlıyor demek abartılı olmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Rezidanslarda da hareket var

Mal sahiplerinin artan taleplerden daha fazla faydalanabilmek adına kira kontratlarını 1 yıllık yapmayı tercih ettiklerini belirten Erilkun, rezidanslarda da önemli bir hareket olduğunu dile getirdi. Erilkun, şöyle devam etti: “Çok yüksek kira bedelleri bu fiyatları ödeyebilecek olan kişileri daha konforlu, sosyal alan ve güvenlik donatılı rezidanslara yönlendiriyor. Zira Beşiktaş ilçesinde merkezi konumda kiralık rezidanslarda metrekara maliyeti 37 TL. Hatta merkezden yalnızca 5 km kadar uzaklaşabilenler için rezidanslarda kiralık maliyeti metrekare başına 31 TL’ye kadar iniyor.”

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi