Yatırımın yönü İstanbul'un kuzeyine çevriliyor

Emlakjet verilerine göre, Başakşehir, Basın Ekspres’in üstü ve Ispartakule bandında 2016'da % 65'i bulan satılık daire arama oranı, İstanbul’un tamamındaki satılık daire aramasının üzerine çıktı. Yatırımın yönü 2017’de kuzeyi gösteriyor

Emlakjet 'in 2016 yılı verileri, Avrasya Tüneli’nden 3. Havalimanı’na kadar önemli pek çok mega projenin gayrimenkul piyasasına olan etkisinin internet üzerinden satılık ve kiralık daire aramalarına da yansıdığını ortaya koydu. Emlakjet verilerine göre, 2016'da Başakşehir, Kayaşehir, Basın Ekspres, Halkalı ve Ispartakule bandındaki satılık daire arama oranı, İstanbul’un genelindeki satılık daire arama oranının üzerine çıktı.

Emlakjet verilerine göre, 3. Havalimanı’na yakın olan bu bölgede satılık konut arama oranının 2016’da % 65, kiralık konut arama oranının ise % 35 olduğu belirten Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “İstanbul’un tamamında ise bu oranlar % 60 ve % 40 şeklinde. Bu, yatırımın İstanbul’da kuzey bölgesini gösterdiği yönünde önemli bir gösterge” dedi. Mecidiyeköy, Başakşehir, Tekstilkent Metro hattı’nın 2018’de devreye girdiğinde bu bölgenin potansiyelinin artacağını belirten Kunter, “3. Havalimanı’nın ilk etabının 2018’in Şubat ayında hizmete gireceği açıklandı. Bu bölgeye yakın konut ve ofis yerleşim alanlarında hareketlilik bekliyoruz. Yeni havalimanına en yakın ofis bölgesi Halkalı Basın Ekspres, en yakın yerleşim bölgesi ise Başakşehir-Kayaşehir. 2017’de bu bölgelere yatırım potansiyelinde artış öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımın yönü İstanbul'un kuzeyine çevriliyor

3. Havaalanı'na en yakın konut ve ofis alanı: Basın Ekspres ve Başakşehir

Kunter’in verdiği bilgiye göre, E-5 ve TEM otoyolunu birbirine bağlayan 8 kilometre uzunluğundaki Basın Ekspres Yolu, altın dönemini yaşamaya hazırlanıyor. Son 3 yılda 3 kat değerlenen ve konut ile ticari olarak toplamda 50’ye yakın projenin inşaatının sürdüğü bölgenin, 3. Havalimanı’nın devreye girmesiyle havaalanına en yakın ofis stoğuna sahip olması bekleniyor. Kunter, “Bir ucuyla Başakşehir- Kayaşehir, bir diğer ucuyla Havalimanı ve Yenibosna’ya bağlandığı için İstanbul’un tam orta noktasını teşkil eden bölgede fiyatlar Kuzey otoyolu bağlantı noktası olması nedeni ile de son 1 yılda % 15 arttı. Konutta metrekare fiyatları 5.500 TL’den başlayıp 6.500 TL’ye kadar çıkıyor. Burada 2017 sonuna kadar da % 20 değerlenme bekleniyor” diye konuştu.

Kavşak çalışması Başakşehir'i öne çıkarıyor

3. Havalimanı'na en yakın konut alanı ise Başakşehir-Kayaşehir bölgesi... Yanı başında 3. köprü bağlantı yolu ve 3. Havalimanı bulunan Başakşehir ve Kayaşehir bölgesinin Arnavutköy, Hadımköy gibi noktaların kavşak noktası olması itibarıyla yatırımcıların ilk hedefi olduğunu belirten Kunter, “Bölgeye yapılan kavşak çalışmasıyla Arnavutköy yönünden gelişlerin tamamı buradan geçecek. Bölgede yine 1 yıl içinde en az yüzde 20 artış bekleniyor” dedi. Bölgede fiyatların en yüksek olduğu noktaların Fenertepe yolu üzerinde Başakşehir Evleri, Adım İstanbul, Evvel İstanbul projelerinin olduğu hat boyu olduğunu söyleyen Kunter, ilçede metrekare fiyatlarının 1.950 TL seviyesinden bölgenin en ideal konumda bulunan projelerinde 5.500 TL’ye kadar çıkabildiğini sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi