Gayrimenkulün DNA’sı dijital nesille değişiyor!

Gayrimenkule artık bir ürün olarak değil, ‘hizmet’ sektörü olarak bakmak gerektiğini belirten Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, teknolojiyi takip edip onun değiştirdiği dijital neslin eğilimlerini doğru algılayarak farklılaşmanın önemine değindi. Kunter, “Gayrimenkulün DNA’sı dijital nesille değişiyor” dedi

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından organize edilen 6. Gayrimenkul Liderler Zirvesi’nin platin sponsorluğunu üstlenen Emlakjet.com ’un Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, zirvenin son oturumu olan ‘Ticari ve Alternatif Gayrimenkul Yatırımlarının Mevcut Durumu ve Tüm Yönleri İle Gelişimi’ başlıklı panelde “Ticari ve Alternatif Gayrimenkul Geliştirme ile Pazarlamasında Dijital Kuşağı Anlamak” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Z kuşağı kentsel dönüşümü bile yönlendiriyor

Günümüz dünyasında başarı için dünyayı takip ederken yerel gerçeklerden de kopmadan global bir stratejiye sahip olmak gerektiğini söyleyen Kunter, gayrimenkulde farklılaşmanın, öncelikle gayrimenkule bir ürün olarak değil, hizmet olarak yaklaşmaktan, teknolojiyi iyi takip edip onu verilen tüm hizmetlere doğal biçimde entegre etmekten ve özellikle teknoloji içine doğan dijital neslin eğilimlerini iyi anlamaktan geçtiğini kaydetti.

“Gayrimenkul sektörünün DNA’sı değişiyor” diyen Kunter, “Artık ürün pazarlamıyoruz, hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz, Y ve Z kuşağı olarak adlandırdığımız dijital nesil ise bu noktada ön plana çıkıyor” diye konuştu. Kunter, bugün 1980 sonrası doğanları ifade eden Y kuşağı nın teknoloji ile içiçe büyüdüğünü ve satın alma kararlarında etkisi olduğunu, ancak peşinden gelen 2000 sonrası doğumlu Z kuşağının anne babalarının bu yöndeki kararlarını etkilediğini, hatta oturdukları evi bir sosyal statü aracı olarak gördükleri için ailelerini kentsel dönüşüm e bile zorlayabildiklerini dile getirdi.

Dijital nesil neyi seviyor, nerede oturmak ve çalışmak istiyor?

Kunter’in verdiği bilgilere göre, tercihleri bireysellik, özgürlük ve özel hissetmek üzerine şekillenen dijital nesil, çok değil ama efektif ve eğlenerek mekansız çalışmak istiyor. Bunun için de sosyalleşme imkanı veren ve teknolojik imkanları üst seviyede tutan paylaşımcı ofisler, ABD ve İngiltere’de 5 yıldır sıkça kullanılan ve her türlü sosyal imkanın içinde olduğu kampüs ofisler ve ofis arzının % 12’sini alan ve 5 sene içinde ikiye katlanması beklenen hazır ofis leri tercih ediyorlar.

Hizmet aldıkları firmalardan standardı değil, daha ötesini bekliyorlar, sosyalleşme ve paylaşım onlar için önemli. Bütün bu özellikler, oturacakları ev, çalışacakları ofis, gidecekleri AVM ve yapacakları tatil seçimlerini etkiliyor. Daha önceki jenerasyonlar başlarını sokacakları bir ev ararken, dijital jenerasyon konfor istiyor. Binalardaki sosyal donatı, rekreasyon, otopark, güvenlik, kolay ulaşım onlar için artık standart. Beğenmedikleri anda değiştirebileceklerini bilmek istiyorlar, o nedenle uzun vadeli ödeme taahhütlerine girmek istemiyorlar.

Türkiye 3.5 milyon ile Avrupa’nın en büyük öğrenci ülkesi

Alternatif gayrimenkul yatırımlarının demografik trendlere gore konumlandıkları için ekonomik dalgalanmalardan da çok az etkilendiklerini kaydeden Kunter, öğrenci yurtlarının da bu kapsamdaki en önemli yatırım alanlarının başında geldiğini belirtti. Türkiye’nin 3.5 milyon ile Avrupa’nın en büyük öğrenci ülkesi olduğunu ve 10 yılda dünya öğrenci nufusundan 5 kat daha fazla artmasının beklendiğini hatırlatan Kunter, “Yurt sayısı ise aynı hızla artmıyor. Bugün Türkiye’de 176 üniversite var ve 117’si son 10 yılda açılmış. Dolayısı ile bu kadar hızlı büyüyen kitleye doğru yurt ve kalacakları alanlar tasarlamamız lazım” dedi.

Gayrimenkulde teknolojide 5 önemli trend ne?

Gayrimenkul sektöründe teknolojide izlenmesi gereken 5 önemli trendi anlatan Kunter, dijital nesille beraber önem kazanan bu trendleri ‘nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, chatbot, blockchain ve bulut’ olarak tanımladı.

Kunter şöyle devam etti: “Nesnelerin interneti ile aklımıza enerji ve akıllı ev kavramları geliyor. Kullandığını ödemek isteyen bu kitleye istediklerini sunmamız lazım. Hızlı ve efektik çalışmayı seven bilgiye ve hizmete hızlı ulaşmak isteyen bu kitleye verdiğimiz hizmettede dijitalleşmeli ve chatbotları hayatımıza sokmamız gerekiyor. Sanal gerçeklikle yeni inşaat halindeki emlak gezmek bakmak çok keyifli ama bu kitle artık olay yerine gitmeden dijitalde inceliyor. 2 boyutlu krokiler artık sıkıcı. 3 boyutlu deneyime çeviren çözümlerle bakma gezme deneyimini keyifli hale getirmemiz şart. Konfor ve zora gelmeyen bu kitle için satınalma veya kiralama süreçlerindeki evrak süreçlerini blockchain dediğimiz dijital parmak izi ile kısaltabilmemiz lazım. Burada hata payı sıfır ve çok hızlı ilerleyebiliyoruz. 1+1’lerin artması ile beraber yeni meslekler doğuyor, bu yapıların kira yönetimi dikeyinde süreçlerine yardımcı olacak sistemleri bulut bazlı çözümler ile benimsememiz gerekiyor.”

Emlakjet nasıl sektörün ‘oyun değiştiren’i oldu?

Emlakjet.com olarak emlak arayan bu yeni nesil ile emlağını satan veya kiralayan yeni nesli bir araya getiren ve teknolojiyi iyi kullanarak bu süreci kolaylaştırmak ve hızlandırmak için varolduklarını kaydeden Gizem Moral Kunter, hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre teknolojiyi kullanarak şekillendirdikleri için 2016 yılında teknoloji dergisi Digital Age tarafından online emlak kategorisinde oyunu değiştiren marka seçildiklerini belirtti. Kunter, Emlakjet’in yeni nesil için sunduğu hizmetleri şöyle aktardı:

“Arama deneyimi zor ve hedef kitlemizin tek adımda hayallerindeki evi yazdıklarında ulaşabilecekleri bir altyapı geliştirdik. Oturmak istedikleri bir muhit, yakın olmak istedikleri AVM, okul gibi sosyal bir alan varsa Emlakjet’te hedefli şekilde arayabiliyorlar. Oturmak istedikleri bölgeyi dijitalde iyi tanımak istiyorlar diye baktıkları ilanın 2 km etrafındaki çevre ve yaşam koşullarını, sosyal alanlarını “Çevremde ne var?” ürünümüz ile göstermeye başladık. Hızlı sonuç almaları için aynı anda beğendikleri 4 ilanı bütün özellikleri ile yanyana karşılaştırabilecekleri ve hızlı seçim yapabilecekleri “İlan karşılaştırma” ürünümüzü geliştirdik. İlan beğendiğimizde sevdiklerimizle ya mail ya da whatsapp üzerinden paylaşırız ama onlar ya kaybolur ya da karışır. Bizde bulut teknolojisi üzerinde geliştirdiğimiz “Birlikte arama” özelliğimizle favoriye alınan ilanların aynı anda farklı yerlerde bile olsanız bakmanızı saglayan alanlar geliştirdik. Toplu taşımaya uzaklı önemli demiştik. İlanı merkez alarak önemli merkezlere hangi toplu taşıma ve ne kadar zamanda gidilebildigini gösteren “Nasıl giderim?” ürünümüzü her ilanımıza ekledik. Gayrimenkul danışmanları işlerini daha hızlı ve kolay yapabilsin ve müşteri portföylerini kolay yönetsinler diye sanal numaralar üzerinden geliştirdigimiz dijital sekreter hizmeti JETHAT ile aramalarını yönetmelerini, gayrimenkul danışmanlarının performansını şeffaf şekilde görebilmelerini ve hiçbir müşteri datasını kaçırmamalarını sağladık.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi