Geleceğin evlerinde duvarlar canlı olacak

Geleceğin evlerinde mimariden, tasarıma, kullanılan malzemelerden enerjiye pek çok şeyin bugünkü gibi olmayacağı kesin.

Geleceğin evlerini bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi her şeyin elimize kolayca ulaştığı, konfor ve ferahlıkta en üst seviyeyi yakaladığımız, modern tasarımlar olarak hayal ediyoruz.

Ancak gerçek şu ki, giderek artan nüfus nedeniyle, belki de üstün teknolojik donanımlara sahip olmakla birlikte düşük metrekareli, tek odalarda yaşamak zorunda kalacağız.

Enerji kaynaklarının giderek azaldığı dünyamızda, sürdürülebilir enerji verimliliği için su ve gün ışığı konusunda kaynakların doğru kullanıldığı ekolojik evler tercih edeceğiz.

Evlerimizi inşa edeceğimiz kara alanları azalacağı için yüzen deniz evleri ya da gökyüzüne asılı uçan evler üstün manzaralarıyla hayal gücümüzü günümüz bakış açısıyla hayli zorlayacak.

Ve elbette d ekorasyonda da geleceğin evlerinde ihtiyaçlarımıza ilişkin pek çok önemli değişiklik söz konusu olacak. Örneğin giderek azalan tarım alanları, beslenmedeki alışkanlık ve değişiklere eklendiğinde, büyük buzdolapları yerini küçük beslenme tabletlerinin konduğu küçük kutulara bırakacak. Mikrodalga fırınlar, ocak ve mixerler dönemi kapandığından mutfak gereçleri için yapılan dolap ve raflar ev satın alırken ya da kiralarken önemini tamamıyla yitirecek. Ancak katlanabilir, taşınabilir ve modüler eşyalar şimdi olduğu gibi önemini korumaya devam edecek.

Gün Işığı Depolayan Jeneratörler

Avizelerin olmadığı tavanlara alışmamız zor olacaksa da gün ışığını depolayan jeneratörler tavandan ve yerden aydınlatma yaparken estetik tasarımlara sahip olacak ve evlerimizdeki bütün cihazlar için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayacaklar. Masaj yapan rahat koltuklar, hologram TV salonların vazgeçilmezi olurken, henüz giymeden giysilerinizin üzerinizde nasıl duracağı konusunda fikir sahibi olacağınız aynalar, idrarınızdan kan değerlerinizi tespit eden klozetler, kapatarak çıktığınızda ‘akşama kaçta geleceksin’ diyen daire kapıları da sizi biraz gülümsetmek için bizim eklemelerimiz.

Geleceğin evlerinde mimariden, tasarıma, kullanılan malzemelerden enerjiye pek çok şeyin bugünkü gibi olmayacağı kesin.

Bir grup tasarımcının( Terreform One) yeni bir yeşil bina fikri ile ortaya çıkan ve tarımsal atıklarla beslenen mantar blokların kalıplar halinde kullanılmasıyla yapılan binalar bizi sevimsiz beton bina fikrinden uzaklaştırarak mutlu ediyor. Daha ilginç diğer bir organik malzeme ise Fab Tree Hab denen canlı duvar olarak tanımlayabileceğimiz bir yapı türü. Fab Tree Hab uygulamalarında iskeletin etrafına sardırılan bitki ve ağaçlar büyüdükçe doğal duvarlar oluşuyor ve organik evler meydana geliyor.

Geleceğin evleri için çevre dostu olarak karşımıza çıkan diğer malzeme seçeneklerinin başında da geri dönüşüm materyalleri gelmekte. İnsanlık endişe verici gerçeklerle biran önce yüzleşip tedbir almayı başardığı takdirde gelecekteki evlerimizde teknolojik rahatlığın keyfini yaşamak mümkün gibi görünüyor.

Emlak Jet Haber

Geleceğin evlerinde duvarlar canlı olacak.

Geleceğin evlerinde duvarlar canlı olacak

Fab Tree Hab

Geleceğin evlerinde duvarlar canlı olacak_1

Grow House

Geleceğin evlerinde duvarlar canlı olacak_2
0 Takipçi