Gurbetçi de Türkiye’de ev alırsa KDV’den istisna

Yabancılara Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için tanınan KDV istisnası, çalışma ve oturma izni alarak 6 aydan fazda yurtdışında yaşayan Türkler için de geçerli olacak. Şart ise gayrimenkullerini 1 yıl satmamaları

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ndeki önerge ile yabancılara, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için tanınan KDV istisnası, çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına da tanındı. Çalışma veya oturmaa izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da yabancılar gibi, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve işyeri için KDV ödemeyecek. Ancak bu KDV istisnasının şartı ise konutun 1 yıl satılmaması. Konut ve iş yerlerinin 1 yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yabancılara tanınan KDV istisnasının da 1 yıllık süre içinde elinde tutma şartını içerdiğini, herhangi bir şekilde bir yıldan önce satmak istendiğinde başta ödenmeyen KDV’nin vergi dairesine yatırılacağını kaydetti.

Resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup; bu daire müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaşları ise bu haktan yararlanamayacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi