Halk Kuleler’den 900 kişiye iş

İstanbul Finans Merkezi kapsamında Ataşehir’de inşa edilecek Halk Kuleler’in inşaatında 900 kişi çalışacak.

İstanbul Uluslararası Fı̇nans Merkezı̇ projesi kapsamında inşa edilecek Halk Kuleler’de ayrıntılar belli oldu. ÇED gerekli değil kararı verilen proje 46 ve 34 katlı 2 kule ve 8’er katlı 2 bina bulunacak. Proje konusu alanda, arazi hafriyat işlemleri tamamlandı. Kulelerin inşaatına arsaların teslim edilmesinin ardından başlanacak. Proje için 840 milyon liralık bütçe kullanılması öngörülüyor.

Otopark ve alışveriş merkezleri

Proje, alışveriş merkezi, ticari alanlar, kiralık ofis alanları, kişisel bakım, kafeteryalar, toplantı salonları, oditoryum, kapalı otopark ve Halkbank Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayrılmış alanlardan oluşacak. Alışveriş merkezinin, kiralık ofislerin, ticari alanların, kafeteryanın, kaba ve ince inşaatının tamamlanmasının ardından, iç mimari işlemleri ve çevre peyzaj işlemleri bitirilecek. Böylelikle alışveriş ve finans merkezi kullanıma hazır hale gelecek.

4 milyon 125 bin metreküp doğalgaz tüketilecek

İnşası 36 ayda tamamlanması beklenen projede 24 ay kaba inşaat, 9 ay ince inşaat yapılacak. Bu sürede Halk Kuleler’in inşaatında 900 kişinin çalışması planlanıyor. Projenin hayata geçmesiyle beraber, çalışan ve ziyaretçi sayısının günlük 20 bin kişi olması, yıllık olarak yaklaşık 20 milyon kilovatsaat elektrik, 4 milyon 125 bin 200 metreküp doğalgaz tüketilmesi bekleniyor.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi