Hangi konut kredileri şu anda en avantajlı?

Tüm masraflarıyla birlikte bir kredinin size aslında ne kadara mâl olacağını görebileceğiniz esas oran ‘yıllık maliyet oranı’. Yıllık maliyet oranı % 14-16 arasında değişen en avantajlı kredi şartlarına sahip olan 5 bankayı Hangikredi.com ekibi Emlakjet.com okuyucuları için araştırdı

Günümüzde ev sahibi olmanın en kolay yolu bankaların sunduğu konut kredilerinden geçiyor. Ancak bir nokta önemli… O da sürekli değişen konut kredisi faiz oranları. Oranların değişmesinde çok farklı nedenlerin bir araya gelmesi etkili. Yine de bazı özel durumlarda bankaların tüketiciye sunduğu faiz oranlarındaki değişim de dikkat çekiyor.

İşte bu sebeple konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin tüm banka faiz oranlarını incelemesinde ciddi faydalar ortaya çıkıyor. Peki şu anki faiz oranları baz alındığında en düşük konut kredisi faizinin hangi banka veriyor? Hangikredi.com araştırma ekibi, bankaların konut kredisi faiz oranlarıyla birlikte masraf tutarlarını

Emlakjet’e

özel olarak inceledi…

Masraf kalemlerinin yıllık maliyetine bakın

Hangikredi.com ekibine göre, öncelikle en uygun konut kredisini seçmenizde etken olacak konut kredisi faiz oranının yanı sıra dosya masrafı, komisyon ve bunlara benzeyen tüm masraf kalemleri, vade bitiminde ödemiş olacağınız toplam tutarı doğrudan etkiliyor.

Tüm masraflarıyla birlikte bir kredinin size aslında ne kadara mâl olacağını görebileceğiniz esas oran ise ‘yıllık maliyet oranı’. Bu nedenle kredi araştırması yaparken kredinin yıllık maliyet oranına dikkat etmenizde fayda var. 2016 yılı sonbaharı, konut kredisi almak isteyenler için iyi bir dönem çünkü yakın zamanda, konut kredisi faiz oranlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Faiz indiriminden önce yüzde 1.60’lara dayanan konut kredisi faiz oranları şu an pek çok bankada yüzde 1 civarında.

İşte en avantajlı oran ve bankalar

Faiz oranının düşmesi, ödenecek toplam tutarı da aylık taksit tutarını da doğrudan etkileyen bir etken. 2016 sonbaharı için en avantajlı olan 120 ay vadeli 100 bin TL konut kredisi ürünleri ise 5 bankaya ait. Bunlar Yapı Kredi, Vakıfbank, TEB, Garanti Bankası ve Denizbank olarak sıralanıyor.

Hangi konut kredileri şu anda en avantajlı?

Emlakjet Haber

0 Takipçi