‘Hazır ofis satışı 6 ayda % 40 arttı’

Son dönemde artan işletme giderleri, firmaları aylık 200 liradan başlayan fiyatlarla bir hazır ofiste çalışmaya yöneltti. Workinton CEO’su Pınar Massena, “Kira, personel, aidat, elektrik, su ve internet gibi masraflardan uzak sanal ofis satışı 6 ay önceye göre % 40 yükseldi” dedi

Küresel rekabet, çevresel şartlar ve döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle işletme maliyetlerini en aza indirmek isteyen işletmelerin son dönemde gözdesi sanal ve hazır ofisler oldu. Ürettiği ürün veya hizmet için fiziksel bir alana ihtiyaç duymayan işletmeler, kira, personel, aidat, elektrik, su ve internet gibi masrafların olmadığı sanal ve hazır ofislere yöneldi.

% 90’a varan maliyet avantajı sağlıyor

Paylaşımlı çalışma alanlarını Türkiye’de yaygınlaştıran Workinton CEO’su Pınar Massena, 6 ay önceye göre sanal ofis satışlarında yüzde 40‘lık bir artış yakaladıklarını söyledi. Massena, ortak çalışma alanları sektörünün ilk markası olarak 5 yıl önce kurulan ve bugün 13 farklı iş merkezinde toplam 9.000 metrekarelik alanda hizmet veren Workinton’ın ofislerinin işletmelere yüzde 90’a varan oranda maliyet avantajı sağladığını belirtti. Ekonominin daraldığı zamanların işletmelerin temel amaçlarının sorgulandığı bir dönem olduğunu belirten Massena, “Bu dönemde yanında bir sekreter çalıştıran işletme, kira, aidat, elektrik, su, internet vs. yaklaşık 4.000 TL’lik ofis maliyeti ile birlikte yaklaşık 6.000 Türk Lirası harcama yapıyor. Bu çok büyük bir maliyet… Oysa işletmeler Workinton’da ihtiyaçlarına göre aylık 200 liradan başlayan fiyatlarla bir sanal ofis kiralayabilir. Workinton çalışma alanlarında her gün iş yapabilir, misafirlerini ağırlayabilir, sekreter hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilirler” diye konuştu.

Pınar Massena, Workinton kullanıcılarının tüm gün ikramlar için ücret ödemediklerini belirterek, “Workinton üyeleri, çay ve kahvelerini içip diğer ofis sahipleri ile bir network oluşturur, iş ve özel yaşamlarını paylaşabilirler. Workinton’un çalışanlara özel olarak organize ettiği toplantı ve organizasyonlara ücretsiz katılırlar. Üstelik şehrin en prestijli binalarında da adres gösterebilir” dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in en merkezi iş alanlarında

Levent 199, Maçka/Nişantaşı, Esentepe Astoria, Maslak, Galata, Vodafone Arena, Kavacık , Ümraniye Buyaka, Kozyatağı , şubeleri İstanbul’da olmak üzere, Ankara’da Via Flat ve Next Level, İzmir’de ise Bayraklı’da hizmet veren Workinton, en yeni ortak çalışma konseptlerini “İyi Çalışanlar Ülkesi” çatısı altında birleştirdi.

Konsantrasyonu artıran iç mimarisinden, ergonomik mobilyalarına, atıştırmalıklarından motivasyon ve çalışma gücünü artıran müzik yayınına ve kurumsal firmaların start-up’larla iletişiminden çalışanlar arası sosyalleşme fırsatlarına kadar Workinton’da her detay daha iyi çalışmak için tasarlanıyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi