Hırsızlığa karşı en çok hangi önlemleri alıyoruz?

Aksigorta’nın araştırmasına göre evlerin yarısından çoğunda hırsızlığa karşı önlem alınmıyor. Kapı ve camı kilitlemekle yetinilirken alınan önlemler arasında ikinci sırada güvenli bir sitede oturmak veya güvenlik elemanı ve kamerası kullanmak geliyor

Aksigorta ’nın Ipsos’a CATIBUS (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemiyle yaptırdığı ve 15-60 yaş arası Türkiye temsili 1.200 kişinin dahil olduğu araştırması, ev lerimizin hırsızlığa karşı korunmasız olduğunu gösterdi. Aksigorta’nın araştırmasına katılanların yüzde 53,7’si hırsızlığa karşı herhangi bir önlem almazken, yüzde 16,9’u kapı ve camı kilitlemekle yetiniyor. Hırsızlıktan korunmak için uygulanan yöntemlerden ikincisi ise güvenlikli sitede oturmak ya da güvenlik elemanı ve kamerası kullanmak. Araştırmaya katılanların yüzde 14,7’si bu yöntemi tercih ederken, hırsız alarmı nı kullananların oranı yüzde 7,6. Çelik kapı ya da demir parmaklık ve panjuru hırsızlığa karşı bir korunma önlemi olarak kullananların oranı yaklaşık yüzde 5 olurken, sigorta yaptıranların oranı ise sadece yüzde 3,4.

En çok ‘cep telefonu’nu kaybedince üzülüyoruz

Aksigorta’nın araştırmasına göre kaybolduğunda ya da zarar geldiğinde en çok üzüldüğümüz eşyaların başında cep telefonu geliyor. Araştırmaya katılanların yüzde 32,6’sı zarar gelse ya da kaybolsa en çok üzüleceği eşyanın cep telefonu olduğunu belirtirken, cep telefonunu yüzde 11,4 ile beyaz eşyalar, yüzde 10,1 ile televizyon, yüzde 8,1 ile araba, yüzde 5,4 ile bilgisayar/laptop, yüzde 4,4 ile ev takip ediyor.

Kadınların gözdesi beyaz eşya, erkeklerinki otomobil

En değerli eşya sıralamasında cep telefonunu yüzde 11,4 ile beyaz eşya takip ediyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 16,7’si beyaz eşyayı ikinci sıraya koyarken, bu oran erkeklerde sadece yüzde 6,3. Önem sıralamasında üçüncü sıraya yüzde 10,1 ortalama ile televizyon oturuyor. Bu oran kadınlarda yüzde 9,9 iken erkeklerde yüzde 10,4. Erkekler önem sıralamasında cep telefonlarından sonra ikinci sıraya arabalarını koyuyor. Ortalama yüzde 8,1 ile genelde dördüncü sırada bulunan araba, erkekler için önem sıralamasında yüzde 12,6 ile ikinci sırada bulunuyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi