İki metro geliyor, Maçka Parkı kurtuluyor!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve Vezneciler-Sultangazi Metroları 2 yılda tamamlanmak üzere plana alındı. Bir gelişme de Maçka Parkı ile ilgili. Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek olmasıyla eleştirilen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'nin imar planları değiştirildi

Yeni metro hatları ve tünellerle ilgili gelişmeler hızlandı. Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve Vezneciler- Sultangazi Metro su hayata geçiyor. 2019 yılında hizmete alınması planlanan, 800 metrelik Rumeli Hisarüstü- Aşiyan Füniküler Hattı, çift yönde saatte 6 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak ve Levent-Hisarüstü Metro Hattı ile entegre olacak. Proje tamamlandığında İstanbullular, Hisarüstü'nden 2,5 dakikada Aşiyan sahiline ulaşacak. Hisarüstü İstasyonu ile Boğaziçi Üniversitesi ana giriş kapısı yanında inşa edilecek Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı, Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ulus semtleri, raylı sistemle denize bağlanacak.

Vezneciler-Sultangazi metrosu projesi de başlıyor

Yine 2019 sonrasında hizmete girecek Vezneciler-Edirnekapı-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattı ise Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerini yer altından birleştirecek. 15 istasyondan oluşacak 12,3 kilometrelik hatla Vezneciler-Sultangazi arası sadece 19 dakika sürecek. Hat, Edirnekapı'da metrobüse entegre olarak E-5 aksı üzerinden, Avrupa ve anadolu yakasına hızlı ve güvenli erişim imkanı sağlayacak ve şehir içi karayolu trafiğini rahatlatacak.

Doğa savunucuları Maçka’da etkili oldu

Altyapı çalışmaları ile ilgili bir haber de Maçka Parkı ile ilgili. Semt sakinleri ve doğa savunucularının koruma kalkanı olduğu Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek olan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin imar planları değiştirildi. İBB Planlama Müdürlüğü’nce tünel girişi Maçka Parkı’ndan başka bir noktaya alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) değişiklik teklifini Ulaşım Komisyonu’na havale ederken teklifin Meclis’te oylanması bekleniyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi