İmar yönetmeliği bakanlıkla masaya yatırıldı

İnşaat sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Maliye Bakanı Ağbal ile yeni imar yönetmeliği, kentsel dönüşüm ve sektörün sıkıntılarını masaya yatırmak için biraraya geldi. Toplantının olumlu geçtiği belirtilirken yönetmelikte henüz değişiklik kararı çıkmadı

3 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan ve sektör temsilcilerinin eleştiri oklarına hedef olan ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’, dün inşaat sektörü temsilcilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Maliye Bakanı Naci Ağbal buluşmasıyla yeniden masaya yatırıldı. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye KONUTDER , İNDER ve GYODER 'in önderliğindeki sektör temsilcileri katıldı ve yeni imar yönetmeliğinin yanı sıra kentsel dönüşüm ve gayrimenkul sektörünün önünü tıkayan sıkıntılar da konuşuldu.

Görüşme olumlu geçti, sektör raporunu sundu

Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirten sektör temsilcileri, daha önceki görüşmelerinde sundukları raporu tekrar bakanlığa ilettiklerini ve interaktif bir biçimde konuyu ele aldıklarını açıkladı. Görüşmede yılda 500 bin konutun dönüşmesi hedefi üzerinde de duruldu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi