İstanbul-Ankara hızlı tren hattı 25 Temmuz'da açılıyor!

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattı Başbakan Erdoğan tarafından 25 Temmuz'da açılacak.

Yüksek hızlı tren, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini ilk etapta 3,5 saate, sonrasında kısa vadede 3 saate düşürecek. YHT ile Ankara-İstanbul arasında yılda ortalama 7,5 milyon yolcuya hizmet verilecek. YHT'nin hizmete girmesiyle Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi de 2 saat 30 dakikaya inecek. Kombine taşımacılıkla diğer kentlere olan seyahat süresi de kısalacak. Marmaray'la entegre edilecek hatla, Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.

Projeyle sadece iki kent arasındaki seyahat süresi kısalmayacak aynı zamanda ekonomiden, sosyal ve kültürel hayata kadar pek çok alana katma değer katacak. Ankara-İstanbul yüksek hızlı demiryolu sadece eski ve yeni başkentleri kısa sürede birbirine bağlamakla kalmayacak, modern İpek demiryolu güzergahında da yüksek hızlı yeni bir demiryolu koridorunu açacak.  Mesafeleri kısaltan YHT ile, güzergahtaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması bekleniyor.

Esnek fiyat politikası uygulanacak

Ankara-İstanbul hattında çalışacak yüksek hızlı tren setleri 6 vagondan oluşacak ve 409+2 yolcu kapasiteli olacak.

Hatta esnek fiyat uygulaması yapılacak. Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması beklenen bilet fiyatları, hattın hizmete girmesinin ardından belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak.

Yolcu taşımacılığına teşvik amacıyla, yolcu tarifesi gereğince gidiş-dönüş bilet alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askeri yolculara, gruplara, 60 yaş ve üzerindeki yolculara, basın kartı sahiplerine yüzde 20'şer, 65 yaş üzerindeki yolcular ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak. Hızlı tren, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak.

3 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşecek açılış için ilk tören 25 Temmuz Cuma günü saat 14.30'da Eskişehir Garı'nda gerçekleştirilecek. Hattın resmi açılışı ise saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'ndaki törenle yapılacak.

Kaynak:AA

Emlak Jet Haber

0 Takipçi