İstanbul pahalılıkta dünyada sıçrama yaptı

‘Dünyanın en pahalı kentleri’ araştırması belli oldu. Singapur’un zirvede olduğu listede İstanbul, son 1 yılda en büyük sıçramayı yapan şehirler arasında yer alırken 16 sıra birden yükselerek 62'inci sıraya geldi

The Economist dergisinin araştırma birimi EUI’in (Economist Intelligence Unit) hazırladığı "dünyanın en pahalı kentleri" araştırmasının sonuçlarına göre, İstanbul 16 basamak birden yükselerek 62'nci sıraya yerleşti. Araştırmaya göre Moskova ve İstanbul, son bir yılda fiyatların en fazla arttığı kentler arsında yer aldı.

Dünyanın en pahalı 10 kentinin yarısının Asya'da yer aldığı rapora göre, en pahalı ilk 10 dünya kendi sırasıyla Singapur, Hong Long, Zürih, Tokyo, Osaka, Seul, Cenevre, Paris, New-York ve Kopenhag oldu.

En ucuz kentlerde ağırlık Hindistan’da

Bu yıl hayat pahalılığının en çok azaldığı kentler İngiltere'den Manchester ve Londra, Arjantin'den Buenos Aires olurken, Çin'in Başkenti Pekin'de listede 16 sıra düşüşle 47'nci sıraya geriledi. Dünyanın en büyük dokuzuncu ekonomisi olan Hindistan en ucuz 10 kent arasına üç şehirle yer aldı. En ucuz 10 ket sıralaması ise sırayla Almatı (Kazakistan), Lagos (Nijerya), Bangalore (Hindistan), Karaçi (Pakistan), Cezayir (Cezayir), Chennai (Hindistan), Mumbai (Hindistan), Kiev (Ukrayna), Bükreş (Romanya) ve Yeni Delhi (Hindistan) oldu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi