İstanbul Turizm Merkezi Katarlı devlerin markajında

DATİ Yatırım Holding’in yaklaşık 2 milyar dolar yatırımıyla geliştirdiği İstanbul Turizm Merkezi, Expo Turkey By Qatar Fuarı’nda tanıtıldı. 99 lüks rezidansın yer alacağı proje, oteller, AVM ve yaşam merkezlerinin yanı sıra Türkiye'nin ilk mega yat limanına da sahip olacak

İstanbul ’u dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirmeye önemli katkı sağlaması beklenen ‘İstanbul Turizm Merkezi’, Expo Turkey By Qatar Fuarı’nda tanıtıldı. DATİ Yatırım Holding tarafından, yaklaşık 500 bin metrekare bir alan üzerinde geliştirilen ve yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapılan İstanbul Turizm Merkezi, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirildi. Proje nin detayları ve en önemli etaplarından Ataköy Marina Park Residence ise Katar devlet erkanı ve özel sektörün önemli temsilcileri ile ilk kez paylaşıldı.

Denize sıfır proje, Avrasya Tüneli’ne de yakın

İstanbul Turizm Merkezi’ni, Ortadoğu’nun önde gelen yatırımcılarıyla buluşturduklarını belirten DATİ Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, “İstanbul'un Avrupa kıyısında, Marmara Denizi’ne açıldığı noktada gerçekleştirilen proje, denize sıfır konumu, denizin mavisini yeşille kucaklaştıran mimarisi, marina ve mega yat limanı, otelleri ve birbirinden ünlü markaların yer aldığı alışveriş merkezi ile İstanbul’u dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri haline gelmesine büyük katkı sağlayacak” dedi. Merkezin dünyanın en önemli tarihi eserlerinin yer aldığı Sarayburnu Yarımadası’nı ziyaret etmek isteyenler için de benzersiz bir konumda bulunduğunu belirten Kıran, “İstanbul Turizm Merkezi, tarihi İstanbul yarımadasına, iki kıtayı denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’ne ve Atatürk Havalimanı’na yakınlığı, projenin içinde yer alan deniz otobüsleri iskelesi ve metro istasyonu ile tüm ulaşım ağlarının omurgasında yer alıyor” diye konuştu.

99 süper lüks rezidans yer alacak

Expo Turkey By Qatar’da satışa sunulan İstanbul Turizm Merkezi bünyesinde yer alan ve 99 adet süper lüks rezidans tan oluşan projenin en önemli etabı Ataköy Marina Park Residence olacak. Dati Yatırım Holding’in 3 fazda geliştireceği projede yer alacak Marina Park ile birlikte yaklaşık 172.000 metrekare net kiralanabilir alanlı bir alışveriş ve yaşam merkezi, yerli ve yabancı markaların oluşturduğu yaklaşık 450 mağaza, restoran, kafe, kongre, performans sanatları, Imax teknolojisi ile donatılmış sinema salonları yer alacak.

Sheraton ve JW Marriot gibi devler konumlanacak

Yaklaşık 200.000 metrekare yeşil alan içine yayılacak spor tesisleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları yer alacak projede Sheraton ve JW Marriot gibi uluslararası konaklama zincirlerinin 5 yıldızlı otelleri de konumlandırılacak. Projede yer alacak ve 550 yat kapasiteli Ataköy Marina’nın yanında hayata geçen mega yat limanı ise 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip olmasıyla Türkiye’nin gerçek anlamda ilk mega yat limanı olacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi