İşte Kocaeli'nin en pahalı bölgeleri!

Şehirde Yahya Kaptan bölgesi konut projeleri açısından en pahalı konumda yer alıyor. Armada Serisi, aynı bölgedeki diğer siteler, Yahya Kaptan Evleri, Myra serisi gibi projeler nedeniyle bölgenin ortalama metrekare seviyeleri yüksek seyrediyor.

Yahya Kaptan Konutları 180-200 bin TL'lere kadar yükselirken, Armada Evleri'nde 3+1 dairelerine en az 240-250 bin TL ödemek gerekiyor. Myra Serisinde metrekare fiyat 2 bin TL'lere kadar yükseldi.

Bahçecik bölgesinde ise villaların metrekare fiyatları bin 300-bin 500 TL’ler seviyesinde bulunuyor. Bağçeşme'de havuzlu, güvenlikli sitelerin fiyat ortalaması metrekare bazında bin 600 TL'lerde. Bağçeşme'de fiyat ortalamasını yükselten en pahalı iki konut projesi Şehri-Yar ile Şehri-Naz olurken, İzmit merkezde ev fiyatlarının oldukça karışık olduğu dikkat çekiyor. Bu durumun binaların yaşından kaynaklandığı yorumu yapılırken, ilanlara bakıldığında 95 metrekarelik dairenin 70 bin liraya alınması da mümkün, 220 metrekarelik bir evin 320 bin liraya satılması da Belediyenin şirketi Kent Konut’ta 77 metrekarelik konutlar 65 bin liraya, 99 metrekarelik konutlar ise 70 bin liraya satılıyor.

Derince-Körfez-Yarımca bölgeleri bin- bin 300 TL ortalamasında iken, Kartepe inşaat aşamasında metrekare fiyatları 800 TL'lere kadar inen ve yerleşik düzene geçildiğinde bin 500 TL'lere yükselebilen nadir bölgelerimizden biri.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi