İşte konut amortisman süresi en düşük 5 ilçe

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul’da konuta ödenen ücretin kira geliriyle geri dönüşü yani amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplandı. Bu sürenin en kısa olduğu ilçeler, 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü olurken, onları Avcılar, Sultanbeyli ve Sultangazi izliyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin (TUVİMER) Yatırım Rehberi araştırmasına göre, İstanbul'da konut a ödenen ücretin kira geliriyle geri dönüşü yani konut amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplandı. Konutun geri dönüş süresinde en karlı ilçeler Esenyurt , Beylikdüzü , Avcılar, Sultanbeyli ve Sultangazi geliyor. Bu beş ilçenin ortalaması 19 yıl. Konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında ise 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü var. Amortisman süreleri, Avcılar'da 19 yıl, Sultanbeyli'de 21 yıl, Sultangazi'de ise 22 yıl olarak ölçüldü.

Düşük fiyatlarda geri dönüş hızlı

Amortisman sürelerinin son dönemde hızla arttığı İstanbul'da özellikle lüks konutların kira geri dönüş süresinin ortalamanın çok daha üzerinde olduğunu söyleyen TUVİMER Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Ömer Türkoğlu, İstanbul'da konut metrekare fiyatları arttıkça kira odaklı geri dönüş sürelerinde de artış görüldüğünü belirtti.

Metrekare birim değerine göre sıfır-3 bin TL, 3-5 bin TL, 5-10 bin TL, 10-20 bin TL ve 20 bin TL olarak konutları kategoriye ayırdıklarını dile getiren Türkoğlu, bu evlerin 24 aylık süre içerisinde değerlendirildiğini aktardı. Türkoğlu, inceleme sonucunda konut metrekare fiyatı ile kira dönüş süreleri arasında doğru orantı sonucuna ulaştıklarını kaydederek, "İstanbul'da konut metrekare fiyatlarında artış yaşandıkça kira geri dönüş sürelerinde de yükseliş gerçekleşiyor. Düşük metrekare değerine sahip olan konutlarda kira geri dönüş süresi kısalıyor" dedi.

Beykoz, Sarıyer ve Bakırköy en uzun ilçeler

İstanbul'da konut amortisman süresi en uzun 5 ilçenin ortalaması ise 31 yıl olarak ölçüldü. Beykoz bu alanda 37,5 yıl ile ilk sırada yer alırken, onu 32 yıl ile Sarıyer, Bakırköy ve Beşiktaş izliyor. İlk 4 ilçenin açık ara önde olduğu amortisman süresinin en uzun olduğu listede Şişli, 25,5 yıl ile beşinci sırada yer alıyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi