İşte selin İstanbul’a 1 günlük faturası!

18 Temmuz’da yaşanan sel felaketinde sadece Aksigorta’ya 1 günde 444 hasar ihbarı geldi, hasar bedeli 5 milyon TL’ye yaklaştı. Konutlarda sigortalılık oranı sadece % 20 ve yaygın olan inanışın tersine Zorunlu Deprem Sigortası sel hasarlarını karşılamıyor

18 Temmuz’da binlerce araç, işyeri ve evin sular altında kalmasına neden olan şiddetli yağış, özellikle düşük sigortalılık oranı bulunan konut ve işyerlerinde en büyük mağduriyeti yarattı. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Aksigorta olarak 18 Temmuz günü yaşanan ve ilk tahminlere göre 150-200 milyon TL sigortalı hasara neden olduğu belirtilen sel felaketine bağlı olarak 1 günde aldıkları 444 hasar ihbarından 391’inin, bir günlük hasar bedeli olan 5 milyon TL’nin 4 milyon TL’sinin İstanbul kaynaklı olduğunu açıkladı. Gülen, “Özellikle küçük ölçekli işyerlerinde sigortalılık oranı son derece düşük. Bu tip felaketlerde en büyük kayıplar da küçük işyerlerinde yaşanıyor” dedi.

Felaketi unutunca poliçe yenilemeyi de unutuyoruz!

Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20 olduğunu söyleyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, toplumda yaygın olan bilginin tersine Zorunlu Deprem Sigortası’nın sel hasarlarını karşılamadığının da altını çizdi. Gülen, yaşanan felaketlerin ardından sigortaya talebin arttığını, ancak yaşanan sıkıntıların zihinlerde bıraktığı izin silinmesinin ardından poliçelerin yenilenmediğini, bu durumun da sigortalılık oranında kalıcı bir artışı önlediğini söyledi.

İstanbul’da iki araçtan biri de kaskosuz

Trafiğe kayıtlı yaklaşık 21 milyon aracın 15.2 milyonunun kaskosuz olduğunu belirten Gülen, sigortalılık oranının en yüksek olduğu illerin başında gelen İstanbul’da dahi iki araçtan birinin kasko güvencesinden yoksun olduğunu, sel felaketinden zarar gören araçların yüzde 95’inin sel teminatı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi