İzmir’e yatırım için yeni gelişen bölgelere bakın

İzmir’e İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ile İstanbul’dan da talep gelmeye başladı. Yatırımcılara tavsiye edilen ise hem yazlık hem kışlık olarak kullanılan, otopark sorunu olmayan yeni konutları Harmandalı ve Ulukent gibi yeni değerlenecek bölgelerden de bakmaları

Son 5 yılda İzmir’deki konut satışlarının yüzde 30 arttığını belirten ve şehirde faaliyet gösteren First Class Gayrimenkul Broker’ı Gülçin Bekem Okay, yatırımcı ilgisinin Bayraklı’daki ofis projelerine yoğunlaştığını, Bornova-Yeşilova hattında üniversite ve hastane yakınındaki projelerdeki 1+1 ve 2+1 dairelerin de yatırım amaçlı alındığını söyledi.

Harmandalı ve Ulukent bölgelerinin yeni inşaat alanlarının dikkat çekici şekilde arttığı bir bölge olduğunu belirten Okay, “Üniversitelerin bulunması, en büyük devlet hastanelerinden birinin yapılıyor olması, metro durakları ile ulaşım kolaylığı ve fiyatların nispeten makul oluşu talebin bu bölgeye kaymasında en büyük etken. Harmandalı hattı Katip Çelebi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi, yapımı süren hastane nedeniyle yoğunlukla 1+1 ve 2+1 dairelerde çok talep alıyor. Ayrıca Çeşme hattında yazlık ev talebi devam ediyor. Yeni residence projeleri ile özellikle Boyalık ve Ayasaranda bölgesinde 1+1 ve 2+1 otel konseptinde yazlıklar da ilgi görüyor” diye konuştu.

İzmir’e yatırım için yeni gelişen bölgelere bakın

Otopark sorununa dikkat

İstanbul -İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze -Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin İstanbul’dan İzmir’e bir talep oluşturmaya başladığını, bunun da  önümüzdeki yıllarda Çeşme’de gayrimenkul fiyatlarında artışa neden olabileceğini belirtti. Yatırımcılar için ‘ hem yazlık hem kışlık’ olarak kullanabilecek, özellikle otopark sorunu olmayan, yeni yapılan site konseptinde konutların en akıllıca tercihler olacağını kaydeden Okay, şöyle devam etti: ‘Yatırım için değerini bulmuş, arazi değerleri çok yüksek bölgelerde yatırım yapılması ileri yıllarda bu gayrimenkulden tatmin edici bir prim artışı sağlanamayacaktır. Eğer alınan gayrimenkulden ciddi bir prim artışı talep ediyorsak mutlaka yeni açılan bölgelere yatırım yapmakta fayda var.”

İzmir’e yatırım için yeni gelişen bölgelere bakın_1

Ulukent gelecek 5 yılın potansiyel ilçesi

Palmiye Park projelerini insa eden CDS Yapı Genel Müdürü Serdar Dağıstan, Ulukent’in son 5 yılda yüzde 100 değerlenen Gaziemir’le yarışacağını kaydetti. Gaziemir bölgesinin 2009 – 2015 yılları arasında İzmir’in geneline göre yüzde 42 daha fazla değerlendiğini, Ulukent ’in demografik yapısı, ulaşım hatları, büyük işverenleri, okul-hastane-yol gibi altyapı yatırımları ve dinamik yerel yönetim kadrosu ile 5 sene önceki Gaziemir’le büyük benzerlikler gösterdiğini kaydetti.

Değerlenme sürecinin başında olan Ulukent’i geleceğin Gaziemir’i olarak tanımlayan Dağıstan, “İzmir genelinde geliştirici firmaların yeni proje fiyat ortalamaları 4300 TL/m2 civarında ike, Ulukent bölgesinde bu rakam henüz 2500 TL/m2 civarında. Bu da Ulukent bölgesinin prim potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor” dedi. Dağıstan Ulukent’in en az Gaziemir kadar değerleneceğini aşağıdaki tablo ile açıkladı:

İzmir’e yatırım için yeni gelişen bölgelere bakın_2

EmlakJet Haber

0 Takipçi