İzmir’in devleri ‘Yeni Kent Merkezi’nde rekabette

İş GYO, Tekfen OZ, Soyak gibi önde gelen pek çok şirketin proje ürettiği İzmir'in özellikle Bayraklı Bölgesi, karma projelerin gelişimi ile canlandı. İş GYO, ‘Ege Perla’, Miray İnşaat ‘Mistral İzmir’le, Folkart Yapı ‘Folkart Towers’la, Kavuklar ve Miray İnşaat ‘Bayraklı Towers’la sıkı bir rekabet içinde

[if gte mso 9]> 0 0 1 575 3284 ktütükt 27 7 3852 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

İzmir’de Körfez ve özellikle Yeni Kent Merkezi içinde yer alan Bayraklı, İstanbul’dan konut firmalarının da yakın markajında… İş GYO, Tekfen OZ, Soyak gibi önde gelen gruplar kadar, İzmir’in yerli firmaları da birleşerek büyük projeleri hayata geçirmek için yeni oluşumlara gidiyor.

Ulaşım yatırımı İzmir’in değerini katlayacak

Kişi başı gelir artışı yüzde 2, istihdam artışı ise yüzde 6.6 olan İzmir’de 4 yıl once Bayraklı’yı keşfederek 180 milyon dolar yatırımla Ege Perla projesini başlatan İş GYO, bu önemli firmaların başında. İstanbul’dan sonra ekonomide ikinci büyük güç olmaya aday kentin İzmir olduğu inancıyla karma bir proje olan Ege Perla’ya başladıklarını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “ 3. Köprü, Çanakkale ve Körfez geçişleri sayesinde turizm, gıda, lojistik, sanayi ve limancılık gibi pek çok sektörde yatırımlar artacaktır. İstanbul’dan sonra ikinci lokomotif şehir olan İzmir’in bölge içindeki değerli konumu daha da değerli hale gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.

İzmir’in devleri ‘Yeni Kent Merkezi’nde rekabette

Ege Perla % 75 satış oranına ulaştı

Ege Perla projesinde satışların 2015 yılsonu itibarıyla % 75 seviyesine geldiğini söyleyen Tanes, projede yer alacak AVM’nin marka karması için de çalışmaların başladığını belirtti. Tanes, “Ege Perla projesinde m2 fiyatları konutlarda yaklaşık olarak 3.150 dolar, ofislerde ise 3.665 dolar şeklinde. Projeyi ele alırken en çok önemsediğimiz şey İzmirlilik hissi oldu. İzmir’de insanlar, sokakta alışveriş yapmayı ve dışarıda bulunmayı daha fazla tercih ederler. Bu anlamda da daha fazla yeşilin, terasların, açık alanların kullanıldığı bir proje yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Arkas’tan Miray’a İzmirli 30 patron Mistral'de birleşti

İzmir’in devleri ‘Yeni Kent Merkezi’nde rekabette_1

İzmir, gelişim potansiyeliyle İzmir’de faaliyet gösteren şirketleri ortak yatırıma da yöneltiyor. 2016 Haziran’da tamamlanması planlanan karma proje Mistral İzmir, Mistral Yapı’ya ait. Miray İnşaat, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding, Barçın Spor ve Batıçim Çimento gibi farklı şirketleri bünyesinde barındıran, Lucien Arkas başta olmak üzere Haydar İnaç, Tufan Ünal, Erdoğan Atay Holding A.Ş., Deniz Barçın, Serhan Ünsal gibi 30'un üzerinde ortağı barındıran Mistral Yapı Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı da aynı zamanda Arkas Holding'in CEO'su olan Önder Türkkanı.

Projelerinin % 65’inin satıldığını, teslim tarihin ise Eylül 2016 olduğunu kaydeden Türkkanı, EmlakJet’e İzmir’e neden bu kadar güvendikleri konusunu değerlendirdi. Türkkanı, “İzmir, doğası, tarihi ve kültürüyle büyük bir zenginlik sunuyor. Ayrıca, kaliteli iş gücü potansiyeli çok sayıda büyük şirketin operasyon merkezlerini İzmir’e kaydırmasını sağlayacak bir diğer unsur. İzmir-İstanbul otoyolu, yeni havalimanı gibi büyük yatırımlar İzmir’i daha da değerli kılıyor” dedi. İzmir’de liman arkası bölgesinde biri hastane diğeri ofis olmak üzere 2 yeni proje hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Türkkanı, yatırımcılara İzmir’de projelerin detaylarına hakim olmaları ve kalitenin en önemli değer olduğunu göz önünde tutmaları tavsiyelerinde bulundu.

Sancak Folkart'la, Soyak Siesta ile büyüyor

İzmir'e 200'er metre yüksekliğinde 43'er katlı iki ofis kulesinden oluşan Folkart Towers'ı kazandıran Ethem Sancak'ın yeğeni, Folkart Yapı 'nın sahibi Mesut Sancak, halen Folkart Bornova'nın satışlarını sürdürüyor.

İzmir'in ilk iş ve yaşam merkezi olma özelliğini taşıyan 171 ofislik Bayraklı Towers projesinin sahibi ise İzmir'de tanınan Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç …

İzmir’de Soyak Mavişehir ve Mavişehir Optimus projelerini hayata geçiren Soyak Grubu ise İzmir’de 365 gün tatil köyü konseptiyle başlattığı Siesta 1 ve Siesta 2 projelerine Körfez’de yer alan 365 gün tatil köyü konseptiyle ‘Siesta Energy’ ve Siesta Blue’yu ekledi. İki projenin de tamamlanmış olması dikkat çeken özellikleri…

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi