İzmir'in Saklı Bahçesi Urla

İzmir’in sessiz ve sakin tatil beldesi Urla son yıllarda turizm alanında ve tatil seçeneklerinde dikkat çekmeye başladı.

Urla yarımadasının başlangıç noktasındaki 7 tepe üzerinde kurulu olan Urla, İzmir’e 40 kilometre mesafede yer alıyor.  Eski bir yerleşim merkezi olma özelliğine sahip Urla’da, tiyatrosu ve seraları ile ünlü Bademler Köyü, iç kısımda kalmasına karşın önemli ölçüde turist çekmeyi başaran Barbaros Köyü, kıyıdaki Özbek, Balıklıova ve Gülbahçe köyleri  yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Turizmin gelişmesi ile konutlaşmanın da arttığı Urla’da uygun fiyatlarda denize sıfır yazlık ve müstakil evler bulmak mümkün. Bunun yanı sıra her bütçeye uygun pansiyon ve otellerde bulunuyor. Urla'da tercih edilen oteller arasında Urla Pera Hotel, Can Motel&Beach Club, Hotel Yorgo Seferis Residence ve Zorbey Pansiyon yer alıyor. Urla'da katmer ve kınalı bamya gibi yöreye özgü lezzetleri tadabilir ya da Güvendik tepesinde leziz et yemekleri yiyebilirsiniz. Bunların yanı sıra yöreye özgü olan çalkama, oğlak dolması, elbasan, patlıcan sarmalı köfte, kalamar dolması, yufkalı balık dolması, borana, tavşan çullama, Arnavut böreği, bakla köftesi, pazı dolması, domat aşı, dana mücveri ve nişan baklavası gibi lezzetlerinde tadına varabilirsiniz.

EmlakJet Haber

İzmir\'in Saklı Bahçesi Urla

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla

İzmir’in sessiz ve sakin tatil beldesi Urla son yıllarda turizm alanında ve tatil seçeneklerinde dikkat çekmeye başladı.

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_1

Turizmin gelişmesi ile konutlaşmanın da arttığı Urla’ da uygun fiyatlarda denize sıfır yazlık ve müstakil evler bulmak mümkün.

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_2

İzmir Urla Resimleri

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_3

İzmir Urla Tatil

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_4

İzmir Urla Otel

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_5

Urla\'da tercih edilen oteller arasında Urla Pera Hotel, Can Motel&Beach Club, Hotel Yorgo Seferis Residence ve Zorbey Pansiyon yer alıyor.

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_6

Urla Harita ve Ulaşım Krokisi

İzmir'in Saklı Bahçesi Urla_7
0 Takipçi