Kağıthane Uçuyor

Kentsel dönüşüm projelerinin gündemden düşmediği son yıllarda özellikle İstanbul'da bazı bölgeler adeta yeniden yaratılıyor. Kağıthane de son zamanlarda gösterdiği hızlı gelişim ve bölgede birbiri ardına inşa edilen projeleriyle kentsel dönüşümde ilk akla gelen bölgelerden biri oldu.

Bir zamanlar ağırlıklı olarak sanayi tesislerine ev sahipliği yapan Kağıthane bugün, birbiri ardına hayata geçirilmesi planlanarak inşaatına başlanan konut-ofis- AVM projeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 'Özel Proje Alanı' olma statüsüyle önümüzdeki yılların parlayan yerleşim bölgelerinden biri haline gelecek. Geçmişte bölgede bulunan pekçok fabrika ve mermer atölyesi gibi yerlerin Kağıthane dışındaki yerlere taşınmasıyla birlikte, geriye kalan az sayıdaki tesisin de kısa süre içinde bölgeyi boşaltmaları bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Özel Proje Alanı ilan edilen Kağıthane'de daha önce Kartal ve Küçükçekmece'de olduğu gibi uluslararası bir proje yarışması düzenlenerek, 214 bin 708 metrekarelik büyüklüğü olan dönüşüm bölgesinin en verimli şekilde değerlendirilmesi sağlanacak ve bu alanın 102 bin metrekarelik bölümü el sanatları çarşısı, sanat galerileri, açık ve kapalı sinema salonları ile konferans-toplantı-tiyatro, film stüdyoları gibi sosyal alanlara ayrılacak. Kağıthane Belediyesi tarafından hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Cendere Vadisi Projesi kapsamında, SİT etkileşim alanı içinde yer alan Cendere Vadisi'ndeki yapıların yüksekliği 3 katı geçemeyecek. Dere koruma kuşağının park alanı olarak kullanılacağı projede  Cendere Vadisi'nin başlangıç noktası olan 1 pafta 168 parsel ile vadinin sonu olarak bilinen 16 pafta 6939 parseller arasında kalan 74 bin metrekarelik alanda kültür tesisleri, 28 bin 255 metrekarelik alanda da ticaret merkezi inşa edilecek.

Durumlar böyle olunca büyük inşaat firmaları da bölgedeki fırsatları değerlendirmek için harekete geçtiler...

Timur Gayrimenkul'den NEF Kağıthâne 11

Daha önce Nef markalı projeleriyle ismini duyuran Timur Gayrimenkul, bölgede inşa edeceği Nef Kağıthane 11 projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. MArt ayı sonunda satışa sunulacak olan projede metrekare fiyatlarının 4 bin 100 liradan başlaması bekleniyor. 2 konut ve 1 ofis bloğundan oluşacak olan Nef Kağıthane 11 projesinde 1+1'den 4+1'e birçok farklı konut tipi bulunacak. 1 bşoğu rezidanslar ve uluslararsı bir otel işletmesine ev sahipliği yapacak olan projenin diğer bloğunda ise ofis katları yer alacak.

Sur Yapı'nın Outlet AVM projesi

Ocak ayının sonunda Kağıthane'de eski Hasel Fabrikası arazisi üzerinde yeni bir outlet AVM inşaatına başlayan Sur Yapı, bu proje için 225 milyon dolarlık yatırım yaptı. 78 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak olan projenin 2012 yılında tamamlanması bekleniyor. Toplam 26 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak olan AVM 4 bodrum katı, zemin kat ve 4 normal kattan meydana geliyor. Mağazalar, hipermarket, restoran ve kafeler, bowlin ve sinema salonları bulunacak olan projenin 700 araçlık da bir ototparkı olacak.

Eroğlu Yapı, ofis projesi

Kağıthane'de mermer atölyelerinin bulunduğu yerde inşa edeceği ofis projesinin hazırlıklarını tamamlamak üzere olan Eroğlu Yapı, toplam 5 ayrı parseldeki hak sahipleriyle kat karşılığı anlaşma imzaladı. 10 dönümlük bir alanda inşa edilecek olan proje bir ofis ve alışveriş merkezinden meydana gelecejk. Nitelikli ofislerin yer alacağı projede, Bauhause mağazasının da yer laması söz konusu.

Tekfen'in projesi gelecek yıl açılıyor

Kağıthane'de bir ofis projesi inşa eden firmalardan biri de Tekfen Emlak Geliştirme Grubu. Yüzde 50'si tamamlanan Ofis Park projesinin Mart 20122de tamamlanması bekleniyor. 27 bin metrekare ofis alanı bulunan projede 5 bin metrekare de perakende alanı bulunuyor. Satışların deva ettiği projenin mimarı ise Ağa Han Ödüllü Mimar, Emre Arolat...

Bahadır İnşaat'tan karma proje

Ofis, konut ve ticari birimlerden meydana gelecek olan ve bölgenin ilk karma projesi olma niteliğini taşıyan Bahadır İnşaat tarafından hayata geçirilecek. Su ve eğlence konseptinin ön planda tutulacağı ve mimarisinde Osmanlı kültüründen gelen esintilere yer verilecek olan projenin yatırım bedeli ise 200 milyon dolar.

Dap Yapı'da ofis projesiyle geliyor

Daha önce Kağıthane'nin ilk markalı konut projesini inşa eden Dap Yapı da bölgede yeni bir projeye daha imza atmayı planlıyor. Polisan'ın eski fabrikasının bulunduğu alandaki araziye ofis ve rezidans inşa etmeyi planlayan firma, daha önce bölgenin imar planları hakkında açılan davalardan ötürü projesini ertelemişti. Şimdi bölgenin yeni imar planlarının onaylanmasının ardından harekete geçen grup, içinde 300-350 ofis ve 50 dükkan bulunacak olan projesini yıl sonunda hayata geçirmeyi düşünüyor.

0 Takipçi