Kiralık evi Şubat’ta en çok Bahçeşehir’de aradık

Şubat’ta satılık daire aramasının geçen yılın aynı ayına göre % 58, kiralık daire aramasının ise % 24 yükseldiğini ortaya koyan Emlakjet verilerine göre, Bahçeşehir en çok kiralık daire bakılan ilçe oldu. Metro avantajı bunda etkili olurken onu ilk 5’te Eyüp, Ümraniye, Güngören ve Çekmeköy izledi

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet ’in Şubat ayı verilerine göre kiralık daire arama oranında Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi, ilk sırayı alırken onu ilk 5’te Eyüp, Ümraniye, Güngören ve Çekmeköy izledi. Satılık daire aramasının geçen yılın aynı ayına göre % 58, kiralık daire aramasının ise % 24 arttığı Emlakjet.com Şubat ayı verileri, ulaşım olanaklarının kiralık daire seçiminde de ne kadar etkili olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Metro, ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak

Kiralık evi Şubat’ta en çok Bahçeşehir’de aradık

Başakşehir’e bağlanan ve Avrupa Şehircilik Ödülü’ne sahip olan Bahçeşehir’in 2017 yılında önem kazanacak en önemli ilçeler arasında yer alacağını belirten Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, Bahçeşehir’in içinden geçecek ve İkitelli hattının devamı olarak gelecek metronun ilçede oturma kararı verilmesinde önemli bir etken olduğunu kaydetti. Kunter, “Duraklardan bir kısmının yeri belli oldu. Ispartakule tarafından İhlas Bizimevler 6’nın önünde yapılan duraktan sonra Bahçeşehir merkezdeki durak Vadi Projesi’nin önünde olacak. Çift katlı otobüsler haricinde toplu ulaşım araçlarının girmesine izin verilmeyen bölgede metro ile yaya hareketliliği sağlanacak” diye konuştu.

Gölet ve civarı bölgenin en kıymetli noktaları

Kuzu Grup, Dumankaya gibi A ve A Plus nitelikli inşaat firmalarının yeni projelerinin yükseldiği ilçede Ispartakule ’nin yeni proje geliştirilmesinde önemli bir alan olduğunu belirten Kunter, gelecek olan metro hattıyla beraber Bahçeşehir’in en az % 30 değer kazanmasının beklendiğini, Gölet ve civarının bölgenin en kıymetli noktaları olduğunu ifade etti. Kunter’e göre bu bölgede markalı konut projelerinin ikinci ellerinin kiralanmasına da oldukça talep var.

Emlakjet Haber

0 Takipçi