Kirası geciken ev sahiplerini koruyan sigorta çıktı!

Kiracının, kirayı ödememesi halinde mülk sahiplerinin haklarını koruma altına alan yeni bir sigorta uygulamaya geçti. Ray Sigorta’nın başlattığı ‘Trink Kira Sigortası’ ile kiracının ödemediği kiranın yanı sıra fatura ve aidat gibi masraflar da mülk sahibine ödeniyor

Ray Sigorta, ev ya da işyeri ni kiraya verecek mülk sahipleri nin kiralarını güvence altına alacak, Trink Kira Sigortası adı altında yeni bir ürün sunuyor. Türkiye gayrimenkul sektöründe bir ilk teşkil eden uygulama ile ev ya da işyerlerini kiraya veren mülk sahipleri, kira ödenmediğinde herhangi bir mağduriyet yaşamıyor. Öte yandan kiracının ödemediği elektrik, su, doğalgaz faturası, aidat, yönetim gideri ve kiracının tahliyesinden kaynaklanan hukuki masraflar da Trink Kira Sigortası kapsamında mülk sahiplerine ödeniyor.

Aylık kiranın % 60’ı karşılığında sigorta

Mülk sahipleri, kiraya verdikleri mülkün aylık kira bedelinin yüzde 60’ı karşılığında Ray Sigorta’dan bir yıllık Trink Kira Sigortası yaptırarak, kiralarını koruma altına alabiliyorlar. Ray Sigorta’nın Trink Kira Sigortası ürününün organizasyonunu Kuzey Sigorta Acenteliği yapıyor.

Kiracıya kefil olan Trink Kira Sigortası’nın emlak sektörü ndeki çok önemli bir boşluğu doğru bir şekilde doldurduğunu belirten Kuzey Sigorta’nın Genel Müdürü Derya Gülgeç, “Emlak sektörüne yeni bir soluk getiren uygulama, sadece ödenmeyen kiraları kapsamıyor, bunun yanında aidat, yönetim ve doğalgaz, elektrik, su gibi ödenmeyen diğer giderleri de içeriyor. Ayrıca, kiracının tahliyesine ilişkin tüm hukuki süreç, mülk sahibi ile beraber koordine edilecek ve oluşan masraflar da karşılanıyor. Ray Sigorta, Türkiye'nin ekonomik şartları doğrultusunda herkesin ulaşabileceği son derece ekonomik bir prim ile ürünü satışa sundu. Şimdiden ev sahiplerinden birçok talep alıyoruz” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi