Konuta yatırımın geri dönüşü İstanbul ve Madrid’de aynı

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’da konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. Bu süre Madrid, Kopenhag ve Brüksel ile aynı seviyede

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com verilerine göre İstanbul ’da konut ların geri dönüş süresinin 21 yıl olduğu görülüyor. İstanbul bu rakam ile tüm dünyada gayrimenkul veri ve analizleri sağlayan Global Property Price’ın raporunda belirttiği Madrid, Kopenhag ve Brüksel geri dönüş süreleri ile aynı seviyede yer alıyor. Endeksa verilerine göre İstanbul’da, ortalama brüt alanı 118 metrekare, ortalama birim fiyatı 4.400 TL/metrekare, ortalama konut fiyatı 517.000 TL. Konut satış fiyatı kira getirisi ile karşılaştırıldığında ise İstanbul gayrimenkul yatırımında bir dünya kenti.

İstanbul’a en yakın Amsterdam ve Dubai

Global Property Price’ın raporuna göre dünya kenti Roma’da konut yatırımının geri dönüş süresi 42 yıl. Bu oran Japonya’da 38, New York’ta 34, Berlin’de 33, Londra ve Moskova’da ise 31 yıl. Konut yatırımı açısından bakıldığında İstanbul, geri dönüş süresi 26 yıl olan Paris, 24 yıl olan Atina, 22 yıl olan Amsterdam ve 19 yıl olan Dubai ile benzerlik gösteriyor. Türkiye’deki konut fiyatlarının sürekli karşılaştırıldığı Miami ve San Francisco göz önünde bulundurulduğunda, Miami’de konut yatırımının geri dönüş süresinin 11 yıl, San Francisco’da ise 23 yıl olduğu görülüyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi