Konutta '240 ay vade' gündeme getirildi

İnşaat firmalarının Emlak Konut GYO öncülüğünde 2. bir kampanya seferberliğine başlamak için biraraya geldiği, 240 ay vadelerle orta gelirliye konut satışının mümkün olabileceği konuşuluyor. Kampanya detayları yakında açıklanacak

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Ağustos 2016’da darbe girişimi sonrası başlayan kampanya atağının yarattığı hareketliliğin 2017’de de devam etmesi için ikinci bir seferberlik başlatma kararı aldı. Resmi açıklama henüz yapılmadı ancak Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sektörde markalı konut üreten inşaat firmalarıyla bir toplantı düzenledi. Yeni kampanya için görüş alışverişinde bulunulan toplantıda markalı konut projelerinin 240 ay yani 20 yıl vade ile konut satışı yapılması ve bu yolla taksitlerin düşmesi gündeme getirildi. Vadenin 20 yıla çıkmasıyla taksitlerin düşmesi, dar ve orta gelirlinin sisteme dahil edilmesi hedefleniyor. Daha düşük faiz için de çalışmalar başladı.

Binlerce ev için geçerli olması beklenen yeni kampanya detaylarının Emlak Konut GYO tarafından birkaç hafta içinde açıklanması bekleniyor. Faizlerin de düşürülmesi için görüşme yapıldığı belirtilirken ilk etapta 240 ay vadeli kampanyaya 15-20 bin konutun dahil olması, eğer Emlak Konut dışındaki şirketler de ikinci seferberlik sürecine destek verirse sayının 50 bini bulması bekleniyor.

İlk seferberlikte 6 bine yakın konut satılmıştı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kampanya seferberliği başlatılmış ve Emlak Konut GYO öncülüğünde Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) desteği ile 56 bin konut 0.70 faiz ve 120 ay vadeli ile satışa sunulmuştu. Bu kampanyayla birlikte Ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm, 407 bin 29 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bu rakam Emlak Konut’un yılın ilk 7 ayda yapmış olduğu satışın toplamı kadarını bir ayda yaptığını gösterdi. Yılsonuna kadar süren kampanyayı GYODER de sürdürdü ve ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edildi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi