‘Konutta dünyanın en ekonomik şehri İstanbul’

Dünyada 37 ülkede hizmet veren ERA Gayrimenkul Değerleme’nin araştırma verilerine göre; Paris metrekaresi 8.413 euro ile konutta en pahalı şehir olarak dikkat çekerken, İstanbul 720 euro ile en ekonomik şehir olarak ön plana çıkıyor. Zürih ise İstanbul’dan 8.5 kat pahalı

Dünyada 2 bin 300’ü aşkın ofisiyle 37 ülkede hizmet veren uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye’nin Avrupa arşivindeki metropollerin konut metrekare fiyatlarını açıklayan ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, dünyanın büyük şehirlerinde metrekare bedeli ile birinci sırayı 8.413 euro ile Paris aldığını, İstanbul’un ise 720 euro ile en uygun fiyatlı dünya şehri olarak son sırada olduğunu belirtti. Baygan, “Halen İsviçre’nin başkenti Zürih’de metrekare fiyatları 5.985 euro, bu da İstanbul’daki değerden yaklaşık 8.5 kat pahalı. Daha sonra 4.620 euro ile Stockholm, 3.750 euro ile Berlin, 1.272 euro ile Lizbon geliyor. Bulgaristan’ın başkenti Sofya ise 775 euro ile İstanbul’a en yakın olan şehir olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

2017 konutta yatırım yılı olacak

Hareketli geçen 2016 yılının ardından 2017’de de konuta olan talebin artarak devam edeceğini söyleyen Mustafa Baygan, göç, evlenme, boşanma, binaların yenilenme ihtiyacı, rant geliri gibi etkenlerin konuta olan talebi canlı tutacağını söyledi. Baygan, “Yenilenme mecburiyetindeki yaklaşık 12 milyon bina, büyük şehirlere göçün devam etmesi, evlenmeler, boşanmalar, gayrimenkulden beklenen rant geliri konuta olan talebin devam edeceğini gösteriyor. Bütün bunlara, döviz artışı nedeni ile oluşacak yaklaşık yüzde 10 fiyat artışının getireceği hızlandırılmış talep de eklenince yeni yılın ilk aylarında İstanbul’da konut satışının geçen yıla göre artacağını söyleyebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi