Konutu internetten arama oranı % 83

Gayrimenkul sektöründe konut alıcısına ulaşmada dijital çözümler artık ön sırada. Araştırmalar alıcıların konut almadan önce arama motorunda mutlaka arama yaptığını, internette konut arayanların yüzde 83′ünün genel terimlerle ilgili sonuçlara ulaşmaya çalıştığını gösteriyor

Gayrimenkul sektörü , pazarlamada dijital yöndeki gelişmeleri artık daha yakından izliyor, zira konut alıcıları beğendikleri konutla ilgili aramaları artık daha çok internetten yapıyor. Yapılan bir araştırmaya göre; insanlar konut almadan önce arama motorunda mutlaka arama yapıyor. İnternette konut arayanların yüzde 83′ü firma adı kullanmadan genel terimlerle ilgili sonuçlara ulaşmaya çalışıyor.

Bu kapsamda dijital dünyanın firmalar açısından yeni müşterilere ulaşma noktasında önemli bir fırsat sunduğunu belirten CRM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, dijital medyanın gayrimenkul sektörü için vazgeçilmez bir pazarlama unsuru olduğunu söyledi. Gayrimenkul sektörüne dijital gelişim faaliyetleriyle ışık tutan çalışmaların inşaat firmalarıyla müşterileri arasındaki bağı güçlendiren bir unsur olarak değerlendirdiklerini aktaran Becer, büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamak için bunun gerekli olduğunu kaydetti.

Emlakjet Haber

0 Takipçi