Küçük evlerdeki büyük değişim!

Günümüzde büyük evlerin yerini çoğunlukla 1+1 veya 2+1 evler almaya başladı. Durum böyle olunca, eşyalar da şekil değiştirdi.

Şehirlerdeki nüfus artışı, hayat şartlarının maddi açıdan zorlaşması, insanların bireyselleşmesi gibi nedenler insanların ev tipi seçimlerini etkilemeye başladı. Eskilerin büyük salonlu 4+1, 3+1 evleri artık fazla tercih edilmezken, çağın gözdesi 2+1, 1+1 evler oldu. Bu tarz evlerin tercih edilmesindeki artış sebebiyle , tüketicilerin eşya algısında da önemli değişmeler meydana geldi.  Bu değişimler eşyaların büyük ve klasik olmalarından çok, küçük ve modern olmaları yönünde. İnşaat sektöründeki bu değişim mobilya sektörünü de harekete geçirdi.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik bu konuda, " Çoğunlukla 1+1 olarak tabir edebileceğimiz studio tipi dairelerin tercih edildiği bir dönemde, mutfak ile beraber olan bir odada sandık ve yatak özelliği bulunan bir kanepe ile ufak ölçülerde bir TV ünitesi yeterli oluyor. Daha fazla mobilya koyduğunuz zaman ise mekan, sıkıcı bir hal alıyor" dedi.

Mobilyaların küçülmesi, aksesuarların da çeşitlenmesine neden oldu. Özçelik bu konuyla ilgili, ev sakinlerinin küçülen evlerini ancak aksesuarlarla canlandırabildiklerini bu nedenle aksesuarlara yönelimin arttığını söyledi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi