Metal Yapı 2017’de 600 milyon TL’lik yatırım yapacak

İnşaat sektöründe yıllık 3 milyar TL ciro ve 4000 kişilik istihdamla faaliyet gösteren Metal Yapı Konut, 2017’de 500 milyon TL’si inşaat, 100 bin TL’si eğitim olmak üzere 600 milyon TL’lik yatırıma hazırlanıyor. Şirket Ulus’un yanı sıra Zekeriyaköy ve Göktürk’te yeni projelere imza atacak

İnşaat sektöründe 36 yıldır faaliyet gösteren ve aralarında Koru Florya, Aqua Florya AVM ve Akvaryum, Güneş Tepe, Ispartakule, Historia AVM bulunduğu 22 lüks konut, ofis ve AVM projesini tamamlayan Metal Yapı Konut, 7’nin üzerinde projeye devam ederken geçen yıl Türkiye’nin en büyük okul zincirlerinden Doğa Okulları’nı geçen yıl satın alarak faaliyet alanını genişletti. Aldığı yeni arsalarla yatırım portföyünü genişleten şirket, 2017’ye de hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirketin Genel Müdürü Akın Karali, 2017 yılında yeni projelere 600 milyon TL’lik yatırım hedeflediklerini belirterek yeni yıldaki pazar ve şirket öngörülerini Emlakjet ’e anlattı.

‘Ekonomiye ayda 25 milyon TL katkı sağlıyoruz’

Yıllık 3 milyar TL ciro ve 4000 kişilik istihdamla faaliyet gösterdiklerini kaydeden Karali, “Ekonomiye aylık 25 milyon TL'lik katkı sağlayan şirketimiz, 2017 yılı için 2 milyar TL'lik bir satış hedefliyor. Yeni yılda da yeni projelerimiz ve yatırımlarımız sayesinde bu değeri artırarak Metal Yapı Konut bünyesinde 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlamayı planlıyoruz. Doğa Okulları’nda ise 2017’de 500 kişi istihdam edeceğiz” dedi. 2017’de Metal Yapı Konut’ta 500 milyon TL, Doğa Okulları’na ise yaklaşık 100 milyon TL yatırım hedeflediklerini belirten Karali, “2017 yılında Ulus projesinin yanı sıra Zekeriyaköy’ de ve Göktürk ’te de iki farklı proje ve Güneş Tepe projesi ile de sektörde olacağız” diye konuştu.

Blue Lake Eylül’de teslim edilecek

İstanbul Küçükçekmece’de 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdikleri Blue Lake projesinin inşaatının hızla devam ettiğini, projeyi Eylül ayında teslim edeceklerini belirten Karali, satışta yüzde 45’lik bir oranı yakaladıklarını, teslime kadar satışların tamamlanacağını öngördüklerini kaydetti. Karali, Küçükçekmece Gölü'nün kıyısında bir tarafı göl, diğer tarafı deniz ve yeşil alanlarla çevrili projenin bölgedeki diğer projelerden kimliği ve ulaşılabilir lüks imkanıyla ayrıştığını belirtti.

15'inci katta Gök Teras’ı ve 3 havuzu var

Karali, şöyle devam etti: “Toplam 10 blokta 788 daire, sahil bölümünde ise 22 ticari ünite yer alıyor. 60 m2 ile 400 m2 arasında 1+0'dan 4+1 dublekse kadar değişen daire alternatifleri; teraslı, balkonlu ve bahçeli konutlar mevcut. En küçüğünden en büyüğüne tüm dairelerimiz, yaklaşık 19 bin metrekare balkon ve teras alanlarıyla dikkat çekiyor. 17.500 m2’lik peyzaj ve sosyal alanlara sahip projemizin en dikkat çekici özelliklerinden biri 65 metre yüksekte, 15. katta yer alan Gök Terasımız. Tüm blokları özel bağlantı yolları ile birleştirdik. Bununla birlikte Gök Teras’taki panoramik deniz ve göl manzarasına hakim 3 adet infinity havuzumuz, cafe ve oturma alanlarımız ve toplam 2,6 km yürüme parkuru, Blue Lake’i hiçbir projede olmayan bir keyif alanına dönüştürüyor.”

Metrekare birim fiyatları 2.650 dolardan başlıyor

Blue Lake projesinde “Cennet Bahçesi” ve “Aktivite Bahçesi”nde yer alan hobi alanları, çok amaçlı spor sahaları, oyun alanları ve dinlenme alanları ise renkli ve hareketli bir sosyal yaşam imkanı sağlıyor. Metrekare birim fiyatlarının 2.650 dolardan başladığı proje bünyesinde Akbank, Vakıfbank ve Halk Bankası’nın özel faiz oranları ile özel banka kredisi imkanı sunuluyor. Aynı zamanda Metal Yapı Konut bünyesinde uygulanan özel ödeme planları da sunulan seçenekler arasında yer alıyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi